ΕΚΤΑΚΤΟ! Ιδού το κείμενο παράδοσης της Μακεδονίας μας – Ερχεται φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας – Ωμή παρέμβαση από Μακέιν

Εθνικά Θέματα Μακεδονικό

Eρχεται κόλαση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη τις προσεχείς ώρες. Η πολιτική κατάσταση τόσο στα Σκόπια, όσο και στην Ελλάδα τεταμένη. 

Παράλληλα, πριν λίγο, δόθηκε στη Βουλή το κείμενο της συμφωνίας για το Σκοπιανό.

Μεταξύ άλλων το κείμενο αναφέρει πως η συμφωνία είναι τελική και τερματίζει την ενδιάμεση συμφωνία του 1995.

Προβλέπει ότι η ΠΓΔΜ θα υιοθετήσει το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» και ότι θα τροποποιήσει το Σύνταγμά της.
Επίσης τα Σκόπια θα φέρουν την συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή τους και αν το επιθυμούν θα κάνουν δημοψήφισμα. Οι συνταγματικές τροποποιήσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2018.

Το κείμενο τονίζει επίσης πως η συμφωνία θα επικυρωθεί από την Ελλάδα μόνο όταν τα Σκόπια θα ολοκληρώσουν τις συνταγματικές τους τροποποιήσεις.

Δείτε το κείμενο-Πατήστε πάνω στις εικόνες για καλύτερη ευκρίνεια

Ηδη ο πρόεδρος Ιβάνοφ έβαλε φωτιά στις διαπραγματεύσεις:

«Η συμφωνία παραβιάζει τη συνταγματική τάξη και το νομικό καθεστώς».

Είπε ακόμα πως «σήμερα για πρώτη φορά σήμερα είχε μια εικόνα για τη συμφωνία ότι και τις θέσεις που έχουν «χτιστεί» μέχρι τώρα, έχουν παραβιαστεί».

«Με αυτή τη συμφωνία, η μακεδονική ταυτότητα δεν ενισχύεται και τα ήδη αποκτηθέντα δικαιώματα στα Ηνωμένα Έθνη υποβαθμίζονται. Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση ηττήθηκε, ενώ η 20ετής ιστορία του ανεξάρτητου κράτους της πΓΔΜ διαγράφεται.

Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να αποτελούν άλλοθι για μια κακή συμφωνία. Ως πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, θα προσπαθήσω να επιτύχω μια λύση που δεν θα παραβιάζει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα του μακεδονικού λαού. Δεν θα υποστηρίξω και δεν θα υπογράψω αυτό το ταπεινωτικό κείμενο σχετικά με τη συμφωνία».

Την ίδια στιγμή, την πρωτοβουλία της ΝΔ σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, προκειμένου «και οι ΑΝΕΛ να αναγκαστούν να πάρουν θέση αν εξουσιοδοτούν την κυβέρνηση να βάλει υπογραφή στην συμφωνία με την πΓΔΜ», προανήγγειλε μιλώντας στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μάκης Βορίδης.

«Η ΝΔ, στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, θα κάνει όλα όσα μπορεί και πρέπει να κάνει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, προκειμένου να μην αφήσει να παίζετε και να κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό. Και θα έρθουν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, εκ των οποίων ουδείς σήμερα λαμβάνει το λόγο – ούτε ένας – θα έρθουν να τοποθετηθούν, ένας- ένας, συντεταγμένα και να μας πουν αν εξουσιοδοτούν την κυβέρνηση να βάλει αυτή την υπογραφή. Και θα δούμε τότε τι εννοεί ο καθένας. Πολύ σύντομα όλα αυτά», ανέφερε ειδικότερα ο Μάκης Βορίδης.

«Δεν είναι η ΝΔ η οποία έχει αλλάξει θέση. Και δεν είναι η ΝΔ, γιατί αυτός ο οποίος έχει πει ότι στρατηγικός άξονας της συγκεκριμένης διαπραγμάτευσης, είναι ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, είναι ο νυν πρωθυπουργός», είπε επίσης ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε: «Θέλω λοιπόν να μου εξηγήσετε, αφού έχει αυτόν τον στρατηγικό άξονα στη διαπραγμάτευση ο ίδιος ο πρωθυπουργός, πως καταλήγει να συνομολογεί την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας;

Πως συνομολογεί την ύπαρξη μακεδονικής ιθαγένειας; Αφού δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, ποιο έθνος ομιλεί την μακεδονική γλώσσα τότε; Ποιος είναι ο πολιτογραφηθείς ως Μακεδών αφού δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος; Άρα αυτός ο οποίος πάει πίσω από βασικά ζητήματα και δημιουργεί τεράστιο θέμα είναι η κυβέρνηση», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «εδώ θα κριθούν όλοι οι πολιτικοί και οι πολιτειακού θεσμοί» γιατί «η κυβέρνηση σήμερα δεν έχει νομιμοποίηση και εξουσιοδότηση να συζητάει γι’ αυτό, και πολύ περισσότερο για να υπογράψει οτιδήποτε σχετικό. Και δεν την έχει, διότι δεν είναι μονοκομματική κυβέρνηση και γιατί ο κυβερνητικός εταίρος της, λέει ότι αυτό δεν το ψηφίζει».

Οπως φαίνεται λοιπόν, η πρόταση δυσπιστίας είναι κοντά, καθώς αυτό σημαίνουν οι δηλώσεις Βορίδη.

Τι σημαίνει κοινοβουλευτικά η πρόταση δυσπιστίας – Πως διεξάγεται

Η πρόταση δυσπιστίας της Κυβέρνησης μπορεί να κατατεθεί στον Πρόεδρο της Βουλής κατά την διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας.

Η πρόταση δυσπιστίας, σύμφωνα με το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής, πρέπει να υπογράφεται από το 1/6 τουλάχιστον των Βουλευτών, δηλαδή από 50 Βουλευτές και η πρόταση να περιλαμβάνει με σαφήνεια τα θέματα για τα οποία θα διεξαχθεί η συζήτηση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αφού διαπιστώσει ότι η πρότασης υπογράφεται από τουλάχιστον 50 τουλάχιστον βουλευτές, διακόπτει τη συνεδρίαση αμέσως στο σημείο που εκείνη την στιγμή βρίσκεται.

Η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας μπορεί να αρχίσει εάν θέλει η Κυβέρνηση είτε άμεσα, εκείνη την στιγμή, είτε το αργότερο σε δύο ημέρες. Η κοινοβουλευτική συζήτηση είναι τριήμερη και ολοκληρώνεται το αργότερο στις 12 το βράδυ της τρίτης ημέρας με την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. Η πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή μόνο εάν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών δηλαδή 151 ψήφους. Σε περίπτωση που καταπέσει μια πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να κατατεθεί για τον ίδιο λόγο νέα, εάν δεν έχουν περάσει 6 μήνες, εκτός εάν τη νέα την υπογράφουν 180 βουλευτές.

Η Κυβέρνηση βέβαια, μπορεί να μετατρέψει, εάν θέλει την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας σε επαναβεβαίωση της ψήφου εμπιστοσύνης από την Βουλή. Η κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης των δύο προτάσεων είναι η ίδια ακριβώς.

Παρέμβαση από το γεράκι των ΗΠΑ Μακέιν

Το δικό του μήνυμα για τη συμφωνία Αθηνών-Σκοπίων για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ στέλνει ο βετεράνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν, επαινώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Σκοπιανό ομόλογο του Ζόραν Ζάεφ, για «το θάρρος της πολιτικής ηγεσίας» που έδειξαν κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης.

«Στέλνω την απόλυτη στήριξη μου στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ, καθώς συνεργάζονται για να επιλύσουν τη διένεξη για την ονομασία της «Μακεδονίας». Αν συνεχίσουν να επιδεικνύουν το θάρρος της πολιτικής ηγεσίας, το αποτέλεσμα θα είναι μεγαλύτερη ασφάλεια και ευημερία για αμφότερες τις χώρες και την περιοχή», αναφέρει ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από την Αριζόνα, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

O Τζον Μακέιν είναι γνωστός ως Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος στις εκλογές του 2008. Αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι του βιογραφικού του, που αποκρύπτει τις μυστικές επιχειρήσεις που διενεργεί για λογαριασμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Όταν βρισκόμουν στην Λιβύη, κατά την επίθεση της Δύσης, περιήλθε στην κατοχή μου ένα έγγραφο ξένων μυστικών υπηρεσιών. Ανέφερε ότι στις 4 Φλεβάρη 2011, στο Κάιρο, το ΝΑΤΟ οργάνωσε συνάντηση για την πυροδότηση της Αραβικής Άνοιξης στη Λιβύη και τη Συρία. Σύμφωνα με το έγγραφο, στη συνάντηση προήδρευε ο Τζον Μακέιν.

Αναφέρονταν επίσης οι Λίβυοι συμμετέχοντες, της αντιπροσωπείας των οποίων ηγείτο ο Νο2 της τότε κυβέρνησης, Μαχμούντ Τζιμπρίλ, ο οποίος αιφνιδίως άλλαξε στρατόπεδο στην έναρξη της συνάντησης για να γίνει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης. Θυμάμαι ότι μεταξύ των Γάλλων αντιπροσώπων που ήταν παρόντες, το έγγραφο ανέφερε τον Μπερνάρ-Ανρί Λεβί, παρ’ ότι επίσημα δεν είχε κάποιο ρόλο στη γαλλική κυβέρνηση.

Τον Μάιο του 2013 ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν πήγε, μυστικά, σε περιοχή κοντά στο Ιντλέμπ της Συρίας μέσω Τουρκίας για να συναντήσει αρχηγούς της «ένοπλης αντιπολίτευσης». Το κίνημα αυτό είχε οργανωθεί από την Emergency Τask Force της Συρίας που, αντίθετα με τον τίτλο της, είναι μια σιωνιστική οργάνωση υπό την ηγεσία ενός Παλαιστινίου υπαλλήλου της AIPAC (American Israel Public Affairs Committee).

Ο Τζον Μακέιν είναι πρόεδρος του International Republican Institute, από τον Ιανουάριο του 1993. Αυτή η «ΜΚΟ» ιδρύθηκε από τον πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν για την επέκταση κάποιων δραστηριοτήτων της CIA, σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας, του Καναδά και της Αυστραλίας. Ο προϋπολογισμός της εγκρίνεται από το Κογκρέσο και εντάσσεται σε μία γραμμή χρηματοδότησης που εξαρτάται από τον υπουργό Εξωτερικών.

Ο κατάλογος των παρεμβάσεων του Τζον Μακέιν για λογαριασμό του υπουργείου Εξωτερικών είναι εντυπωσιακός. Συμμετείχε σε όλες τις… έγχρωμες επαναστάσεις των 20 τελευταίων ετών.

Για να δούμε λίγα παραδείγματα: Ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ούγκο Τσάβες στη Βενεζουέλα, την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου Ζαν-Μπερντράν Αριστίντ στην Αϊτή, την απόπειρα ανατροπής του προέδρου Μβάι-Κιμπάκι στην Κένυα και πιο πρόσφατα, την ανατροπή του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Είναι γνωστό ότι ο Τζον Μακέιν υπήρξε αιχμάλωτος πολέμου στο Βιετνάμ για πέντε χρόνια, όπου υπέστη βασανιστήρια.

Πηγή