Κούλογλου: «Υπάρχουν Σλαβομακεδόνες στην Ελλάδα»

Εθνικά Θέματα Μακεδονικό

Μία δήλωση που ξεφεύγει από τη γραμμή της χώρας μας περί την ύπαρξη ή μη «αλύτρωτων πληθυσμών» στην Ελλάδα, όπως οι Σλαβομακεδόνες, έκανε το μεσημέρι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Κούλογλου, μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» σχολίασε τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, λέγοντας πως το όνομα «Gornamakedonija» εάν συνοδευτεί από μία διεθνή συνθήκη θα ήταν μία καλή λύση για την χώρα μας όσον αφορά το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Ωστόσο απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου «και πώς θα τους λέμε, Gprnomakedous», είπε πως θα τους ονομάζουμε «Σλαβομακεδόνες». «Έτσι τους λέγαμε χρόνια τώρα. Υπάρχουν Σλαβομακεδόνες στην Ελλάδα, μένουν στα χωριά μας και έχουν δώσει ονόματα σε χωριά». Δείτε το βίντεο

Φυσικά ο Κούλογλου το 2014 έλεγε… «Αποκαλώ την Μακεδονία με το όνομά της: Μακεδονία, όπως ο υπόλοιπος κόσμος».

«Μακεδονία» η πΓΔΜ για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου tovima28/04/2014

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο telegraf.mk, η οποία αναπαράγεται από άλλα μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ (όπως εδώ στα αγγλικά από το independent.mk), ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου δηλώνει:

«Αυτή η εξωφρενική διαμάχη δημιουργήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά. Στη δεκαετία του ’90, ήμουν από τους λίγους δημοσιογράφους που ανέφεραν ότι το πρόβλημα σήμαινε πολιτική και εθνική αυτοκτονία. Δυστυχώς, αυτό έγινε πραγματικότητα, καθώς η Ελλάδα έχει ηττηθεί σε ό,τι αφορά το θέμα. Έχω μιλήσει γιαυτό το πρόβλημα πολλές φορές σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις στα Σκόπια, καθώς και για τις δυνατότητες επίτευξης μιας ειρηνικής και αποδεκτής λύσης. Όμως, σήμερα, πληρώνουμε το τίμημα της πολιτικής Σαμαρά».

(Σχόλιο Hellas-now) Έλληνας πολιτικός που υποστηρίζει ότι τα Σκόπια λέγονται Μακεδονία και ότι υπάρχει Σλαβομακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα… ;  Έτσι για να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός ποιος είναι ποιος… και τι υποστηρίζει

Πηγή