Νίκος Λυγερός:Ούτε βήμα πίσω για την Μακεδονία

Μακεδονικό

Ούτε βήμα πίσω

Πόσο απαξιωτικό είναι να ποντάρεις στην αντιπολίτευση των Σκοπίων για να φανεί ότι μια λύση με τη χρήση του ονόματος Μακεδονία είναι απαράδεκτη; Κι όμως φαίνεται ότι είναι αυτό το επιχείρημα που θα χρησιμοποιηθεί για να μη φανεί η ανικανότητα μιας διπλωματίας που δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα τόσο απλό θέμα αξιών. Διότι ακόμα και οι δηλώσεις του Υπεξ δεν έχουν κανένα άλλο νόημα από το να δείχνουν με έντεχνο τρόπο ότι δεν φταίει σε τίποτα για αυτήν την αποτυχημένη προσπάθεια.

Από την αρχή το Υπεξ θέλει να παρουσιάσει τη διαχείριση του ως ένα επίτευγμα ή ακόμα και κατόρθωμα ενώ επί της ουσίας, βλέπουμε μόνο και μόνο κινήσεις προπαγάνδας που ακολουθούν μια καθυστερημένη ιδεολογία. Γι’ αυτό τον λόγο, υπάρχει και μια ευκολία εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου να αδειάσει έμμεσα το Υπεξ με δηλώσεις που αποφεύγουν της επικριτικές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Έτσι ο καθένας προσπαθεί να καλυφθεί για τα λάθη του με τα λάθη των άλλων. Και το όλο θέμα παραμένει επικοινωνιακό χωρίς ουσία.

Είναι λοιπόν σημαντικό να κρατήσουμε τις θέσεις γερά και να συνεχίσουμε τον αγώνα για το όνομα της Μακεδονίας διότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να γονατίσουμε. Ακόμα και οι εχθροί της Μακεδονίας δηλαδή οι ραγιάδες δεν ξέρουν ακριβώς τι θέλουν διότι δεν μπορούν να υποστούν πολιτικό κόστος δίχως να χάσουν τα πάντα. Έτσι η αποφασιστικότητα μας θα κάνει τη διαφορά για τον Ελληνισμό.