«ΟΧΙ» των Ελλήνων στο όνομα «Μακεδονία» για τα Σκόπια – Δημοσκόπηση κόλαφος για τους πολιτικούς

Εθνικά Θέματα Μακεδονικό

Οι Έλληνες πολίτες δεν δέχονται το όρο Μακεδονία για τα Σκόπια.  Δείτε τι λέει η δημοσκόπηση

Ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων λαμβάνουν οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι εμφανίζονται αρνητικοί ως προς την υιοθέτηση του όρου «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για τα εθνικά θέματα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το 56,5% των ερωτηθέντων τάσσεται εναντίον μιας λύσης που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» για τη γείτονα χώρα, ενώ το 38,5% δηλώνει υπέρ αυτής.

Παράλληλα, στο ερώτημα εάν θα πρέπει να συνεχιστεί ή να διακοπεί η διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση των Σκοπίων, το 67,5% δηλώνει ότι πρέπει να συνεχιστεί ενώ το 30,5% δηλώνει ότι πρέπει να διακοπεί.

Ως προς το εάν θα υπάρξει λύση στο Σκοπιανό, το 53,4% των ερωτηθέντων εμφανίζεται απαισιόδοξο, ενώ αντίθετα αισιοδοξία εκφράζει μόλις το 35,9%.

Στο ερώτημα ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη χώρα, το συντριπτικό ποσοστό του 92,5% απαντά η Τουρκία και ακολουθεί η Αλβανία (47%) και τα Σκόπια (37%).

Πηγή