Οι Σκοπιανοί παρουσιάζουν τον Μακεδονικό Αγώνα δικό τους και όχι μόνο!

Εθνικά Θέματα Μακεδονικό

Το STAR CHANNEL με την δημοσιογράφο Ραλλιώ Λεπίδου, βρέθηκαν στο Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα που δημιουργήθηκε το 2011 στο κέντρο των Σκοπίων καθώς και στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Σκοπίων το οποίο αποκαλούν Αρχαιολογικό Μουσείο της Μακεδονίας. ΔΕΙΤΕ τις Φωτογραφίες.


Μέσα από τα εκατοντάδες εκθέματά τους, στο Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα, το οποίο δημιούργησαν πριν 7 χρόνια, οι Σκοπιανοί παρουσιάζουν τον Μακεδονικό Αγώνα δικό τους.

 

Χαρακτηριστικό των εκθεμάτων, είναι οι αμέτρητοι χάρτες. Παλαιοί και νέοι, όπου εμφανίζουν όλα τα Μακεδονικά Ελληνικά εδάφη, δικά τους

 

 

Λίγα μέτρα πιο πέρα βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο των Σκοπίων το οποίο αποκαλούν Αρχαιολογικό Μουσείο της Μακεδονίας.

 

Το πρώτο πράγμα που βλέπει κάποιος φθάνοντας εκεί,  είναι το κέρινο ομοίωμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που χαιρετά τον κόσμο καθώς ανεβαίνει στον πρώτο όροφο, την Ολυμπιάδα και τον Φίλιππό.

 

 

Σε άλλο σημείο του Μουσείου βρίσκεται ο φιλόσοφος Αριστοτέλης και ο Θεός Απόλλωνας.

 

 

Στο ίδιο μουσείο παρουσιάζουν και χιλιάδες νομίσματα της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Αυτό που μένει σε κάποιον αφού επισκεφτεί τα Μουσεία των Σκοπίων και δει όλα τα εκθέματα, είναι οι χάρτες. Η Αδιαλλαξία  τους στο Σκοπιανό, όπως φαίνεται, στηρίζεται στην πεποίθηση ότι τους ανήκουν όλα τα Μακεδονικά εδάφη  εντός της Ελλάδας.

 

Από: ka-business.gr