Τα παίρνουν όλα οι Σλάβοι.Η συμφωνία Τσιπροκαμμένων εκτός από τη Μακεδονία δίνει στους Σκοπιανούς και λιγάκι από την ΑΟΖ μας

Μακεδονικό

Μεγάλη αποκάλυψη από το unban.gr – Εδώ και μερικές ώρες έχει κυκλοφορήσει η απαράδεκτη συμφωνία των Συριζανέλ που παραχωρεί όνομα,Μακεδονική γλώσσα και εθνότητα στους Σκοπιανούς. Δίνει και κάτι άλλο όμως που μέχρι τώρα κανείς δεν έχει αποκαλύψει.

Η συμφωνία αυτή ενεργοποιεί τις σχετικές προβλέψεις των Ηνωμένων εθνών για τα περίκλειστα κράτη.Περίκλειστα κράτη είναι αυτά που δεν έχουν καθόλου πρόσβαση σε θάλασσα όπως τα Σκόπια.Το Δίκαιο της θάλασσας προβλέπει ότι τα περίκλειστα κράτη έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν πρόσβαση και να αξιοποιήσουν την ΑΟΖ γειτονικών τους κρατών.Αξιοποίηση όμως μόνο των ζώντων οργανισμών,ουσιαστικά μιλάμε για αλιεία.

Δηλαδή θα μπορούν εντελώς νόμιμα να ψαρεύουν στο Βόρειο Αιγαίο, αλλά δε θα μπορούν να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη μορφή αξιοποίησης της Ελληνικής ΑΟΖ όπως εξόρυξη υδρογονανθράκων κ.α.

Δείτε τη σχετική παράγραφο από το άρθρο 13 της προδοτικής συμφωνίας Τσιπροκαμμένων – Ως δεύτερο Συμβαλλόμενο μέρος αναφέρονται τα Σκόπια

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γεγονός ότι το δεύτερο Συμβαλλόμενο Μέρος είναι περίκλειστο κράτος, τα Συμβαλλόμενα Μέρη θα καθοδηγούνται από τις σχετικές προβλέψεις της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας που θα έχουν και πρακτική εφαρμογή αλλά θα εφαρμόζονται και όταν θα συνομολογούνται συμφωνίες που αναφέρονται στο Άρθρο 18 της παρούσας Συμφωνίας. [σ. 14/20]”

Τόσες δεκαετίες που υπάρχει αυτή η πρόβλεψη στο Διεθνές Δίκαιο δεν είχε αξιοποιηθεί ποτέ από τα Σκόπια..Επιπλέον τα Σκόπια θα μπορούσαν να ζητήσουν και να προβούν στην αξιοποίηση αυτού του δικαιώματος απο κάποια άλλη γειτονική τους χώρα που διαθέτει ΑΟΖ,όπως η Αλβανία και η Βουλγαρία..

Αλλά δε χρειάζεται πλέον τους βγαζει ο Συριζα από αυτή τη δύσκολη θέση,μαζί με την ιστορία μας παίρνουν και μπόνους μερικά ψάρια…