Ταξίδι δίχως νόημα του Ν.Κοτζιά: Το ηχηρό «όχι» των Ελλήνων πολιτών στις δημοσκοπήσεις βάζει τέλος στο Σκοπιανό

Εθνικά Θέματα Μακεδονικό

Ταξίδι δίχως νόημα είναι το αυριανό, του Έλληνα ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά στα Σκόπια όπου θα συναντήσει τον ομόλογό του Σκοπιανό ΥΠΕΞ Ν.Ντιμιτρόφ προς συνέχιση των εδώ και καιρό νεκρών διαπραγματεύσεων με υπευθυνότητα των Σκοπίων, για το ζήτημα της ονομασίας του γειτονικού κράτους.

Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ σε συνέντευξή του μίλησε ξεκάθαρα για «Μακεδονία» και το μόνο που δείχνει ως παραχώρηση είναι «ο σαφής διαχωρισμός με την περιοχή της ελληνικής Μακεδονίας»

Συγκεκριμένα είπε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι εάν σκοπός είναι να βρεθεί μία βιώσιμη και αξιοπρεπής λύση για την υπέρβαση της διαφοράς σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, η οποία θα περιέχει σαφή διαχωρισμό μεταξύ της χώρας μας, της “Μακεδονίας” και της περιοχής της ελληνικής Μακεδονίας, τότε αυτό είναι δυνατό να επιτευχθεί».

Τι είπε δηλαδή ο άνθρωπος; Ότι το όνομα και τα ιστορικά δικαιώματα της Μακεδονίας θα τα κρατήσουν με το έτσι θέλω οι Σκοπιανοί και σε εμάς θα μας επιτρέψουν να κατέχουμε ένα μέρος της ιστορικής Μακεδονίας.

Δηλαδή αυτή θα έχουν την χώρα και εμείς μια επαρχία, ως γνωστόν η χώρα υπερισχύει της επαρχίας και στο μέλλον μάλιστα, όταν το επιτρέψουν οι γεωπολιτικοοικονομικοί συσχετισμοί την απορροφάει κιόλας, τόσο απλά.

Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ ανέφερε ότι περιμένει με ανυπομονησία την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στα Σκόπια. Πράγματι, ο Νίκος Κοτζιάς θα μεταβεί εκεί αύριο. Συνοδευόμενος από μία μικρή αντιπροσωπεία θα ταξιδέψει αεροπορικώς προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων.

Γιατί όμως πηγαίνει τελικώς εκεί; Ο Ντιμιτρόφ περιμένει με αχαρά το Ν.Κοτζιά διότι απλούστατα δεν έχει τίποτα να χάσει. Ότι θέλει το έχει ήδη και δεν πρόκειται να υποχωρήσει

Εν μέσω απειλητικών επιστολών του πανελλήνιου απελευθερωτικού κινήματος Κρητών και προειδοποιήσεις για επιβολή ισόβιας κάθειρξης ή θανατικής ποινής των Παμμακεδονικών οργανώσεων της Ελλάδας και του Εξωτερικού σε όσους βουλευτές ψηφίσουν τη σύνθετη ονομασία για την ΠΓΔΜ στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να προσφέρουν στους Σκοπιανούς κάτι που δεν έχουν.

Μια τακτική που ευχαριστεί τους Αμερικανούς και τους Γερμανούς αλλά αντίκειται στα εθνικά μας συμφέροντα.

Μετά την αποκάλυψη του Νίκου Κοτζιά ότι το ελληνικό Σύμφωνο έχει σταλεί εδώ και αρκετές ημέρες στα Σκόπια, ο Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε πως η χώρα του έχει ήδη κιόλας απαντήσει.

Έχει μελετήσει τις ελληνικές θέσεις και έχει γνωστοποιήσει στην Αθήνα τις δικές της προτάσεις. Οι οποίες ποιες είναι; «Δε σας δίνουμε τίποτα, συνεχίζουμε ως έχουμε με το ίδιο όνομα και δεν πα να χτυπιέστε χάμω εσείς… »

Η ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ των δύο χωρών έγινε υπό άκρα μυστικότητα, καθώς και οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως «οποιαδήποτε διαρροή στην παρούσα φάση θα δυσχέραινε τη διαπραγματευτική διαδικασία».

Θα ήταν αστείο αυτό εάν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο για τον Ελληνισμό όλο αυτό που συμβαίνει με το όνομα. Στην ουσία δεν υπάρχει τίποτα πο θα μπορούσε να διαρρεύσει. Όλα είναι γνωστά. Γλώσσα, ταυτότητα και αλυτρωτισμοί παραμένουν, ενώ οι Σκοπιανοί το πολύ να δεχτούν μια σύνθετη ονομασία για ελληνική χρήση βασικά.

Σε όλους τους άλλους θα αυτοαποκαλούνται «Μακεδονία» σκέτα παρουσιάζοντάς μας έτσι σαν τους «τρελούς του χωριού» οι οποίοι θα τους έχουμε αναγνωρίσει κιόλας δίνοντας και την υπογραφή μας.

Ήδη η Αθήνα έχει στρέψει το βλέμμα της στη Βιέννη και στις 30 Μαρτίου. Τότε είναι που θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων, αλλά αυτή τη φορά υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί την ελπίδα ότι τότε είναι που θα ασκηθούν οι πολύ αναμενόμενες πιέσεις, που τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Άνγκελα Μέρκελ, όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του Μάθιου Νίμιτς έχουν «υποσχεθεί» εδώ και καιρό στην Αθήνα. Να μη λέμε ασυναρτησίες. Οι υποτιθέμενοι «σύμμαχοί» μας και οι «εταίροι» μας αδιαφορούν παντελώς για τα εθνικά μας θέματα.

Κάποτε ένας Γάλλος ιστορικός είπεν το εξής: «Το εντυπωσιακό με τους Έλληνες πολιτικούς είναι ότι δίνουν τα πάντα στους ξένους και το βράδυ δεν κοιμούνται για να βρουν νέους τρόπους για να τους ευχαριστήσουν»

Αυτό ακριβώς γνωρίζουν οι «σύμμαχοί» μας και δεν έχουν καμία διάθεση να πιέσουν ένα κρατίδιο το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν

Η Μόσχα προειδοποίησε ευθέως την σκοπιανή κυβέρνηση για «τις αρνητικές επιπτώσεις που θα προκύψουν» από την ενδεχόμενη είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ. Σε ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ, έπειτα από τη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της χώρας με τον Σκοπιανό πρεσβευτή στη Μόσχα, τόνισε ότι «οι δύο πλευρές συζήτησαν τις θέσεις τους για την κατάσταση στην περιοχή των Βαλκανίων». Η ρωσική πλευρά υπογράμμισε πως «τα σχέδια εισόδου της Δημοκρατίας Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ενδεχομένως να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην περιφερειακή ασφάλεια και τις διμερείς σχέσεις».

Κακά τα ψέματα το Σκοπιανό είναι τελειωμένη υπόθεση για άλλο λόγο. Στην κυβέρνηση βλέπουν πως αντιδρούν οι πολίτες.

Μπορεί οι πολίτες να εμφανίζονται θετικοί ως προς τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης, αλλά είναι απολύτως αρνητικοί ως προς την υιοθέτηση του όρου «Μακεδονία», σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση για το αν θα πρέπει να συνεχιστεί ή να διακοπεί η διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση των Σκοπίων, το 67,5% δηλώνει ότι πρέπει να συνεχιστεί, με το 30,5% να δηλώνει ότι πρέπει να διακοπεί.

Ωστόσο, όταν τίθεται το ερώτημα για το κατά πόσο αυτή διαπραγμάτευση θα καταλήξει σε συμφωνία, το 53,4% εμφανίζεται απαισιόδοξο, ενώ το 35,9% εκφράζει αισιοδοξία και το 10,7% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Στο ερώτημα για τη λύση στο θέμα του ονοματολογικού, η πλειοψηφία τάσσεται ενάντια σε μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, με το 56,5% να αρνείται μια τέτοια λύση, ενώ το 38,5% τάσσεται υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας, το 4% υπέρ μιας οποιαδήποτε λύσης και με το 10% να μην γνωρίζει ή να μην απαντά.

Με τέτοια νούμερα κανείς δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα έχει πολιτικό μέλλον εάν προχωρήσει σε «λύση»