«Βόμβα» στον ΣΥΡΙΖΑ! Βουλευτής του λέει ΟΧΙ στο όνομα «Μακεδονία» μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο

«Όχι» και στο «Βαρντάρσκα» – Να ανακοινωθούν οι διαπραγματεύσεις, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και παραδέχθηκε ότι στην Θεσσαλονίκη έγινε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση που δεν χαρακτηρίζεται από τα ακραία στοιχεία
«Όχι» στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» που είναι μεταξύ όσων συζητώνται για τα Σκόπια, βάσει πληροφοριών, λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης, μέσω του ΘΕΜΑ 104,6. Ένα τέτοιο όνομα, επισήμανε ο ίδιος, προϋποθέτει και ότι υπάρχει «Νότια Μακεδονία» και αυτό προκαλεί προβλήματα.
Ο κύριος Μπόλαρης απέρριψε και το όνομα «Βαρντάρσκα», καθώς όπως εξήγησε από εκεί προέκυψαν τα προβλήματα με τα Σκόπια, ήδη από την περίοδο της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας.
Η ονομασία των Σκοπίων θα πρέπει να προκύψει από έναν ειλικρινή συμβιβασμό με αμοιβαίο σεβασμό και αυτό είναι το ζητούμενο, είπε ο κύριος Μπόλαρης, τονίζοντας πως «οι Σκοπιανοί έχουν δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, αλλά χωρίς να θίγει τον δικό μας».
Σχολιάζοντας το συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι περίμενε τόσο κόσμο και μάλιστα χαρακτήρισε τους ομιλητές «κατώτερους» του πλήθους αυτού που συγκεντρώθηκε.
Τα ακραία στοιχεία που υπήρξαν στην Θεσσαλονίκη δεν χαρακτήρισαν την συγκέντρωση, υποστήριξε, διαφωνώντας με προσεγγίσεις τύπου Πολάκη ή του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας ως παράδειγμα το ότι «όταν κάνουμε αντιφασιστική διαδήλωση πάντοτε στο τέλος υπάρχουν 200-300 που κάνουν επεισόδια, αλλά δεν χαρακτηρίζουν αυτοί την συγκέντρωση».
Οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ανακοινωθούν και να υπάρξει συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων και η διαχείριση από πλευράς Ελλάδας πρέπει να είναι τέτοια που να αποκλείει παιχνίδια σε βάρος μας, πρόσθεσε.
ΠΗΓΗ: protothema.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.