Αγία Λαύρα – Η μικρή πλατεία της Πάτρας με τις μουριές και τα καφενεία (pics)

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Ήσυχη, συνηθισμένη, αλλά ταυτόχρονα και τόσο ξεχωριστή…

Ο λόγος για την πλατεία της Αγίας Λαύρας που βρίσκεται προς την Έλληνος Στρατιώτου, πάνω από το ΙΚΑ του Αγίου Αλεξίου και του κτιρίου όπου στεγάζεται το δημόσιο ΙΕΚ.

Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα την παρατηρεί κανείς. Δεν έχει κάτι το εντυπωσιακό και το ιδιαίτερο πάνω της. Εκείνο όμως που την ξεχωρίζει είναι ακριβώς αυτό. Η ησυχία και η απλότητα της που βγάζει μια αρμονία.

Στο κέντρο της πλατείας υπάρχει η προτομή του Ανδρέα Ζαΐμη που είχε διατελέσει και πρώην πρωθυπουργός.

Τα δέντρα που θα έλεγε κανείς ότι την χαρακτηρίζουν είναι οι μουριές. Τα καλοκαίρια, έτσι, που τα καφενεία γύρω από την πλατεία βάζουν τα τραπεζάκια τους, παίρνει ένα άλλο χρώμα και γεμίζει από κόσμο τα βράδια.

Οι μουριές χαρίζουν δροσιά στους Πατρινούς που πηγαίνουν να πιουν την μπύρα τους στην πλατεία, ενώ ακόμα και τώρα που τα φύλλα τους δεν έχουν καν ξεμυτίσει, δίνουν το δικό τους ύφος στο σημείο αυτό.

 

Αγία Λαύρα - Η μικρή πλατεία της Πάτρας με τις μουριές και τα καφενεία (pics) Αγία Λαύρα - Η μικρή πλατεία της Πάτρας με τις μουριές και τα καφενεία (pics)

Η πλατεία της Αγίας Λαύρας περιτριγυρισμένη από πολυκατοικίες και κάποια καταστήματα που όμως έχουν κλείσει (μόνο τα καφενεία είναι ανοιχτά και ένα μίνι μάρκετ), είναι ένα από τα μικρά σημεία της Αχαϊκής πρωτεύουσας, έξω από το ιστορικό της κέντρο, αλλά ταυτόχρονα και τόσο κοντά σε αυτό.

Είπαμε δεν έχει κάτι το ξεχωριστό, είναι όμως μοναδική…

 

Αγία Λαύρα - Η μικρή πλατεία της Πάτρας με τις μουριές και τα καφενεία (pics) Αγία Λαύρα - Η μικρή πλατεία της Πάτρας με τις μουριές και τα καφενεία (pics) Αγία Λαύρα - Η μικρή πλατεία της Πάτρας με τις μουριές και τα καφενεία (pics) Αγία Λαύρα - Η μικρή πλατεία της Πάτρας με τις μουριές και τα καφενεία (pics) Αγία Λαύρα - Η μικρή πλατεία της Πάτρας με τις μουριές και τα καφενεία (pics)