Έρχονται νέα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία – Τι θα γίνει στην Πάτρα;

Πάτρα

Για νέα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία ετοιμάζονται οι σχετικές επιτροπές της ομογένειας, αλλά και αρκετών ακόμα συλλόγων της χώρας, που ανησυχούν για το εθνικό αυτό θέμα, μετά τις συζητήσεις της κυβέρνησης με τα Σκόπια.

Οι Έλληνες ζητούν την απόσυρση της λέξης Μακεδονία, σε κάθε μορφή της, από το νέο όνομα που θα δοθεί στα Σκόπια και για τον λόγο αυτό ετοιμάζουν νέα συλλαλητήρια, τόσο σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, όσο και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών αυτών των συλλαλητηρίων οι κινητοποιήσεις θα είναι σε περισσότερες από οχτώ πόλεις όπως αρχικά υπολόγιζαν και το ενδιαφέρον, αλλά και η συμμετοχή θα είναι μεγάλη.

Το ερώτημα βέβαια σε ότι αφορά την Πάτρα είναι αν αυτή τη φορά θα γίνει στην Αχαϊκή πρωτεύουσα ένα τέτοιο συλλαλητήριο αφού τις προηγούμενες φορές παρά τις σχετικές αναγγελίες στο facebook και στα social media δεν είχαν πραγματοποιηθεί.

Και αυτό γιατί αφενός η δημοτική αρχή δεν είχε δώσει την άδεια για την πλατεία Γεωργίου και αφετέρου υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από αντιεξουσιαστικές ομάδες, αλλά και σοβαρός κίνδυνος επεισοδίων.

Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ότι οι Πατρινοί θα πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια που είναι να γίνουν τόσο στην Αθήνα, όσο και στις υπόλοιπες πόλεις που βρίσκονται κοντά στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, ενώ δυναμική αναμένεται να είναι και αυτή τη φορά η παρουσία της τοπικής εκκλησίας.

Πηγή