Όμορφες νύχτες στην Πάτρα – Μπύρες, παγκάκια και άραγμα στα σκαλάκια! (pics)

Πάτρα

Το καλοκαίρι έφτασε και το τελευταίο διάστημα οι νύχτες της Πάτρας είναι γεμάτες από ζωή. Όχι μόνο στα μαγαζιά και στα καταστήματα που υπάρχουν σε αυτή την πόλη, αλλά κυρίως στους κοινόχρηστους χώρους της, στις πλατείες, στους πεζόδρομους και στις σκάλες της.

Αρκετοί νέοι της Πάτρας, σπουδαστές και μη, την… βγάζουν τις νύχτες στα παγκάκια της πλατείας Γεωργίου που ειδικότερα τις Παρασκευές και τα Σάββατα, είναι γεμάτα από κόσμο και δεν βρίσκεις εύκολα να κάτσεις.

Άλλοι συζητούν με φόντο την φεγγαράδα, άλλοι κάνουν φιγούρες τα ποδήλατα τους και τα skate τους, άλλοι ρεμβάζουν και παίρνουν δροσιά μπροστά από τα συντριβάνια και άλλοι δίνουν εκεί το πρώτο τους ραντεβού για το που θα πάνε μετά.

Το σκηνικό είναι μπύρα και παγκάκι και αυτό δεν υπάρχει μόνο στην πλατεία Γεωργίου, αλλά και στις σκάλες της Πάτρας. Τα σκαλάκια της Γεροκωστοπούλου εδώ και εβδομάδες είναι γεμάτα από κόσμο, με τους νεαρούς και τις νεαρές να αράζουν σε αυτά πίνοντας μπυρίτσα και καπνίζοντας, συζητώντας και διασκεδάζοντας με έναν άλλον τρόπο, διαφορετικό.

 

Στις σκάλες της Πατρέως συναντάει κανείς διάσπαρτες παρέες, να κάθονται εκεί, ενώ ανάμεσα σε αυτές, βλέπεις και αρκετά ζευγαράκια να απολαμβάνουν τον έρωτα τους υπό το βλέμμα της γλυκιάς νύχτας και το φως των άστρων.

Ακόμα περισσότερο κόσμο, λίγο πριν νυχτώσει, τις ώρες του δειλινού έχουν οι σκάλες της Αγίου Νικολάου, όπου οι νέοι ρεμβάζουν, χαζεύοντας το ηλιοβασίλεμα που πέφτει στον Πατραϊκό.

Εκεί όταν βραδιάζει, τα μέλη των πολιτιστικών ομάδων των φοιτητών του Πανεπιστημίου της Πάτρας, στήνουν προτζέκτορες και μετατρέπουν τα σκαλάκια της Αγίου Νικολάου, σε ένα είδος θερινού σινεμά.