Πάτρα: Αναρχικοί έσπασαν τα γραφεία του Αρτέμη Σώρρα στη Γερμανού

Ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης σε ανακοίνωσή τους…

Την ευθύνη για το σπάσιμο των γραφείων της οργάνωσης του Αρτέμη Σώρρα στην οδό Γερμανού της Πάτρας, ανέλαβαν με ανακοίνωσή τους σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου οι αναρχικοί.

Όπως αναφέρουν η επίθεση αποτελεί απάντηση στην εθνικιστική έξαρση των τελευταίων ημερών. Συγκεκριμένα: «Ξημερώματα Πέμπτης 1η Φλεβάρη, ομάδα αναρχικών σπάσαμε τα γραφεία της Ελλήνων Συνέλευσις στην Πάτρα. Αυτό αποτελεί μια μικρή μόνο κίνηση απέναντι στην εθνικιστική έξαρση των τελευταίων ημερών.

Η Ελλήνων Συνέλευσις είναι ένα εθνικιστικό μόρφωμα με ξεκάθαρη ρητορική περί φυλετισμού, λειτουργώντας προωθητικά στη διάχυση του ρατσιστικού/φασιστικού μίσους.

Η επαναφορά στο προσκήνιο του ζητήματος της ονομασίας της Μακεδονίας λειτούργησε ως αφορμή για εθνικιστικό παροξυσμό, δίνοντας ένα γερό πάτημα στον ακροδεξιο συρφετό να βγει από τις τρύπες του επιδιώκοντας να κερδίσει έδαφος στο κοινωνικό πεδίο.

Απόληξη των παραπάνω ήταν φασιστικές επιθέσεις σε κινηματικούς αυτοοργανωμένους χώρους στη Θεσσαλονίκη, και ο ολοσχερής εμπρησμός της κατάληψης Libertatia.

Δεν θα αφήσουμε σπιθαμή χώρου σε κάθε λογής εθνικιστικό και φασιστικό μόρφωμα. Παλεύουμε καθημερινά και με κάθε μέσο για την καταστροφή του υπάρχοντος που γεννά φασισμούς και ξερνά μισαλλοδοξία. Υπερασπιζόμαστε τις δομές και τους ανθρώπους του αγώνα, μαχόμενοι καθημερινά και ανυποχώρητα για την αναρχία.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΆ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ».

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.