Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της Εγλυκάδας,Ζητούν την άμεση εκκένωση του καταυλισμού Ρομά στο Ριγανόκαμπο

Πάτρα

Κι ενώ στην κυβέρνηση συζητούν και βρίσκονται στην αναζήτηση του χώρου για την ανέγερση πολυκατοικιών ή σπιτιών που θα φιλοξενήσουν τους Ρομά του καταυλισμού στο Ριγανόκαμπο, οι κάτοικοι της περιοχής της Εγλυκάδας και του ευρύτερου ανατολικού διαμερίσματος της Πάτρας συνεχίζουν να υποφέρουν από την παραβατικότητα των “γειτόνων” τους.

Τις προάλλες κάτοικος της περιοχής της Εγλυκάδας πηγαίνοντας στο σπίτι του είδε δύο νεαρούς Ρομά (ίσως να ήταν και ανήλικοι) να προσπαθούν να μπουν μέσα από το παράθυρο.

Βλέποντας τον το έσκασαν, όμως, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι για τους κατοίκους που παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις που έχουν πάρει από τους φορείς, βρίσκονται συνεχώς στο περίμενε, κάνοντας υπομονή και δείχνοντας ανοχή στην υποβάθμιση της περιοχής τους.

Τα σχέδια της κυβέρνησης για την ανέγερση πολυκατοικιών για τους Ρομά δεν τους εφησυχάζουν και θεωρούν ότι σε περίπτωση που αποφασιστεί τα έργα αυτά να υλοποιηθούν εντός του καταυλισμού ή σε κάποιο άλλο σημείο της περιοχής τους, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι επί της ουσίας.

Πιστεύουν ότι η παραβατικότητα θα συνεχιστεί από το μεγαλύτερο μέρος των Ρομά του καταυλισμού αφού ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι αυτόχθονες, αλλά έχουν έρθει από χώρες των Βαλκανίων και από άλλα μέρη. Κάτι που ουσιαστικά κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κοινωνική τους προσαρμογή.

Το σχέδιο θα τους εδραιώσει στην περιοχή τους

Οι κάτοικοι θεωρούν ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανέγερση πολυκατοικιών για τους Ρομά εντός της περιοχής τους το μόνο που θα πετύχει είναι να τους εδραιώσει στην Εγλυκάδα, στο Ριγανόκαμπο και στις γύρω συνοικίες.

Φέρνουν μάλιστα ως παράδειγμα αυτό των Προσφυγικών, καθώς η εγκατάσταση των Ρομά στην γραφική συνοικία από ένα παρόμοιο ανθρωπιστικό σχέδιο ξεκίνησε. Αυτό που ζητούν είναι την άμεση εκκένωση του καταυλισμού του Ριγανόκαμπου.

Όπως υποστηρίζουν στις μεταξύ τους συζητήσεις, αν δεν γίνει κάτι και η έξαρση της παραβατικότητας συνεχιστεί, πολλοί από αυτούς είναι αποφασισμένοι να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους για να προασπίσουν τις περιουσίες τους.

Πηγή