Πάτρα: Ένοχος ο πατέρας που κάθισε στο εδώλιο για τον βιασμό της κόρης του

Πάτρα

Κάθειρξη 18 ετών επιβλήθηκε στον πατέρα που κατηγορείται από την κόρη του ότι την βίαζε από τα έξι της χρόνια. 

Η υπόθεση διαδραματίστηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας και το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον πατέρα, χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τον βιασμό της κόρης του.

Η κατάθεση της κόρης ήταν συγκλονιστική. Η ίδια 20 χρονών πλέον αποφάσισε να μιλήσει για το μαρτύριο της στον αδελφό της, στην ηλικία των 14 ετών, όμως κατήγγειλε τα πάντα στην αστυνομία, όταν ήταν 19 ετών, το 2017.

Η κοπέλα τόνισε ότι ο πατέρας την βίαζε επί σειρά ετών μέσα στο σπίτι τους, στο δωμάτιο της, ακόμα και όταν η μητέρα της βρισκόταν στο σαλόνι με φίλες της. Χαρακτηριστικό της ακροαματικής διαδικασίας ήταν ότι οι συγγενείς της οικογένειας μοιράστηκαν στα δύο, με τους μισούς να είναι στο πλευρό της κοπέλας και τους άλλους να υποστηρίζουν ότι ο πατέρας ήταν αθώος.

Η μητέρα και σύζυγος στάθηκε στο πλευρό του πατέρα, τονίζοντας ότι ο σύζυγος της, δεν ήταν τέτοιος άνθρωπος. Το ίδιο και οι αδελφές του πατέρα που είπαν μάλιστα ότι ο κατηγορούμενος είχε σώσει στο παρελθόν κοπέλα από βέβαιο βιασμό. Κύριος μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο αδελφός του πατέρα που μιλώντας στο δικαστήριο υποστήριξε την κοπέλα, τονίζοντας ότι λέει αλήθεια.

Ο αδελφός του πατέρα είχε φιλοξενηθεί στο σπίτι της οικογένειας και είχε δει από κοντά το δράμα της κοπέλας. Στο δικαστήριο κατέθεσε ο φίλος της κοπέλας. Σύμφωνα με την κόρη ο πατέρας της την βίαζε από τα 6 της έως τα 10.

Πηγή