Πάτρα: Ετοιμάζεται ο δρόμος που θα αναδείξει τουριστικά το Μυκηναϊκό Πάρκο της Βούντενης

Πάτρα

Προχωρούν οι εργασίες για το άνοιγμα του δρόμου που οδηγεί από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας στην περιοχή του αρχαιολογικού πάρκου της Βούντενης. 

Τα έργα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και οι εργασίες γίνονται από το Δήμο που έχει εκπονήσει τη μελέτη και το διαγωνισμό, έχοντας σαν στόχο τη σύνδεση των δύο αυτών σπουδαίων σημείων για τον αρχαιολογικό πολιτισμό της αχαϊκής πρωτεύουσας. 

Ο δρόμος ξεκινάει από τον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας και καταλήγει στους μυκηναϊκούς τάφους της Βούντενης, σε ένα έργο προϋπολογισμού 1.113.000 ευρώ, έχοντας χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 

Στόχος του έργου που αποφάσισε ο Δήμος να προχωρήσει, όπως ήδη έχει γράψει το patrasevents.gr, είναι η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Βούντενης και των μυκηναϊκών τάφων, η πρόσβαση στους οποίους δεν είναι τόσο εύκολη, ούτε για τους Πατρινούς, ούτε και για τους τουρίστες που έρχονται στην Πάτρα. 

Εκτιμάται ότι με την ολοκλήρωση του έργου θα αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των επισκεπτών του μυκηναϊκού πάρκου της Βούντενης και θα συμπεριληφθεί μέσα στα tours που διοργανώνουν τα τουριστικά πρακτορεία και τα μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής.

Βλέπετε, η πρόσβαση στο χώρο στάθμευσης του μυκηναϊκού πάρκου αναμένεται πλέον να γίνει αρκετά πιο εύκολη, αλλά και να μειωθεί ο χρόνος που χρειάζεται ένα αμάξι ή ένα λεωφορείο για να φτάσει εκεί. 

Παράλληλα, με το αρχαιολογικό μουσείο και το αρχαιολογικό πάρκο που είναι να δημιουργηθεί με την παραχώρηση του οικοπέδου της Αστυνομίας στο Δήμο, σε συνδυασμό με το κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, η μεριά αυτή της Πάτρας αναμένεται να αναδειχθεί αρχαιολογικά και πολιτιστικά.

Έτσι, θα αποτελεί ένα σημείο έλξης τουριστών που θα έρχονται στην αχαϊκή πρωτεύουσα για να μείνουν κάποιες μέρες (και όχι όπως τώρα που έρχονται για λίγες ώρες) βλέποντας τα αξιοθέατα της και τα μνημεία της.

Άλλωστε, ο χώρος των μυκηναϊκών τάφων και γενικότερα του αρχαιολογικού πάρκου της Βούντενης, είναι από μόνος του ένας “μαγνήτης” για τους τουρίστες, έχοντας να δουν εκεί σημαντικά πράγματα που αφορούν την προϊστορική εποχή. Αυτό που λείπει μέχρι σήμερα είναι η ανάδειξή του.