Πάτρα: Η μισή πόλη στο… πόδι από τα “αλάνια” και τα “φτιαγμένα” τους!

Πάτρα

Οι κόντρες συνεχίζονται από τους νεαρούς, με τους κατοίκους στην Εγλυκάδα, το Κουκούλι και τη Περιβόλα να διαμαρτύρονται, τονίζοντας ότι τα λάστιχα και οι εξατμίσεις από τα φτιαγμένα οχήματα δεν τους αφήνουν τα κοιμηθούν.

Τα ραντεβού των νεαρών δίνονται σε σχεδόν καθημερινή βάση, ενώ τις Κυριακές οι συγκεντρώσεις είναι καθιερωμένες και μάλιστα σε διάφορα σημεία της Πάτρας.

Δρόμοι όπως η Ελευθερίου Βενιζέλου, αλλά και η Πατρών Κλάους, μετατρέπονται σε πίστες, με τους νεαρούς να δείχνουν την αγάπη τους για την ταχύτητα και την οδήγηση, ξυπνώντας όμως την ίδια στιγμή ολόκληρες γειτονιές στην περιοχή.

Οι περισσότερες συναντήσεις γίνονται κυρίως στην ευθεία της Πατρών Κλάους, από τα φανάρια και μετά τον κόμβο, σε μια περιοχή, δηλαδή, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση αρκετά σπίτια, αλλά και κοινόχρηστοι χώροι.

Οι κάτοικοι έχουν ειδοποιήσει τις αρχές που από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι το φαινόμενο έχει μειωθεί, καθώς τα πράγματα ήταν χειρότερα παλιότερα, όταν οι νεαροί μετέτρεπαν τις νύχτες πάρκινγκ μεγάλου καταστήματος της περιοχής, σε πίστα drift.

Παρόλα αυτά, οι κόντρες ταχύτητας συνεχίζονται, με τους νεαρούς να βάζουν τα φτιαγμένα αμάξια τους, αλλά και τις μηχανές τους στη… μάχη, προκειμένου να ικανοποιήσουν το “εγώ” τους και να δείξουν ότι είναι οι καλύτεροι.

Έχουν και θεατές στις συναντήσεις τους

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι πέρα από τους οδηγούς, οι κόντρες αυτές συγκεντρώνουν και αρκετούς θεατές, της ίδιας περίπου ηλικίας, που αρέσκονται στο να τις βλέπουν.

Οι θεατές αυτοί πολλές φορές μετατρέπονται και οι ίδιοι σε οδηγοί, ενώ οι οδηγοί σε θεατές, ενώ σε κάθε ραντεβού υπάρχουν και αυτοί που κρατούν τσίλιες, προκειμένου να ειδοποιήσουν τους υπολοίπους, σε περίπτωση που κάνουν εξόρμηση αστυνομικοί.

Οι συμμετέχοντες όμως σε αυτές τις κόντρες, εκτός από λάτρεις της ταχύτητας, φαίνεται ότι είναι και “αλάνια”, αφού καταφέρνουν να ξεφεύγουν από τους αστυνομικούς, την κατάλληλη στιγμή.

Πάντως, οι κάτοικοι της περιοχής από την Εγλυκάδα και το Κουκούλι έως και την Περιβόλα έχουν αγανακτήσει και έχουν φτάσει στο αμήν, τονίζοντας ότι τις νύχτες δεν μπορούν να κοιμηθούν.

Χαρακτηριστικό του θορύβου που προκαλούν οι “κοντράκηδες” με τα φτιαγμένα τους είναι ότι φτάνει πολλές φορές και σε άλλα σημεία της Πάτρας, όπως στο Σκαγιοπούλειο, στους Αγίους Αποστόλους, στα Ψηλαλώνια, αλλά και στην Τριών Ναυάρχων. Η μισή πόλη στο πόδι …

Πηγή