Πάτρα: Κρίσιμη ημερίδα για την αντιδρόμηση Κανακάρη και πεζοδρόμηση Μαιζώνος – Το σχέδιο δεν αλλάζει!

Πάτρα

Κρίσιμη είναι η επιστημονική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα με θέμα την αντιδρόμηση της Κανακάρη και της Κορίνθου, αλλά και την ανάπλαση – πεζοδρόμηση της Μαιζώνος.

Το σχέδιο που υπάρχει για τα ζητήματα αυτά που θα αλλάξουν ριζικά τον χάρτη του ιστορικού κέντρου της Πάτρας θα παραμείνει το ίδιο, όμως θα υπάρξουν ορισμένες βελτιώσεις με βάση τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί από τους επιστημονικούς φορείς και ειδικότερα από το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος.

Το καίριο ζήτημα για ένα σημαντικό μερίδιο των κατοίκων της Πάτρας έχει να κάνει με την αντιδρόμηση της Κανακάρη και της Κορίνθου που έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με αρκετούς να υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να προχωρήσει.

Οι βελτιωτικές προτάσεις που θα γίνουν από τους φορείς θα αφορούν κυρίως το ζήτημα αυτό. Το ΤΕΕ αξίζει να αναφέρουμε ότι σε γενικές γραμμές συμφωνεί με την αντιδρόμηση, έχοντας όμως καταθέσει τις ενστάσεις του για ορισμένα επιμέρους ζητήματα που αφορούν κυρίως την στάθμευση και το πέρασμα των βαρέων οχημάτων.

Από εκεί και πέρα ένα ακόμα ζήτημα που θα τεθεί ως προαγωγός της αντιδρόμησης της Κανακάρη και της Κορίνθου, αλλά και της πεζοδρόμησης της Μαιζώνος, είναι η αμφίδρομη κυκλοφορία των οχημάτων στην Αγία Σοφίας, κάτι που σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται είναι απαραίτητο για να εφαρμοστεί το σχέδιο στην εντέλειά του.

Ενδέχεται να συζητηθεί η πιλοτική εφαρμογή του σχεδίου και οι αλλαγές που προβλέπει αυτό, έτσι ώστε να περάσει ένα μεταβατικό στάδιο για την καλύτερη προσαρμογή του κυκλοφοριακού και των πολιτών πάνω στα νέα δεδομένα.

Πηγή