Πάτρα: Μίνι καταυλισμός από Ρομά στην Αγυιά, στην είσοδο της Πλαζ

Πάτρα

Δεν είναι λίγοι αυτοί οι Πατρινοί που πηγαίνουν για τρέξιμο στο έλος της Αγυιάς, στο πάρκο Φάνη Τσιμιγκάτου και στην περιοχή της Πλαζ, στην Πάτρα.

Σύμφωνα όμως με αρκετούς που πηγαίνουν στην περιοχή, το πάρκινγκ στο χώρο του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς έχει για ακόμα μία φορά καταληφθεί από Ρομά που έχουν στήσει έναν μίνι καταυλισμό στο σημείο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό, όμως όπως αναφέρουν αναγνώστες του patrasevents.gr η εικόνα αυτή όχι μόνο δεν αναδεικνύει την περιοχή της Πλαζ που τώρα το καλοκαίρι αναμένεται να γεμίσει από κόσμο, αλλά την υποβαθμίζει.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, οι σκηνίτες Ρομά έχουν κατασκηνώσει σε δύο από τα καλύτερα σημεία της παραλιακής ζώνης της Πάτρας. Στο κολυμβητήριο, στην “είσοδο” δηλαδή της Πλαζ και στο Φάρο, στο Νότιο Πάρκο, σε έναν ακόμα χώρο αναψυχής για την Πάτρα.

Ρομά με λίγα λόγια από την μία πλευρά στην άλλη. Κι όμως αναρωτιούνται, τι θα γίνει με αυτή την κατάσταση, θα υπάρξει επιτέλους κάποια παρέμβαση από την πολιτεία και από τους φορείς; Ή θα αφήσουμε την Πάτρα να είναι σε σκηνικό παρακμής ακόμα και στους χώρους αναψυχής της;

(Η φωτογραφία είναι αρχείου).

Πηγή