Πάτρα: Ναυτιλιακή εταιρία ζητά αυξημένα μέτρα και περισσότερους ελέγχους στο νέο λιμάνι. Eπιστολή “προειδοποίησης” στον ΟΛΠΑ

Πάτρα

Μέτρα ασφαλείας για το λιμάνι της Πάτρας έχουν ζητήσει κατά καιρούς οι επαγγελματίες που σχετίζονται με τον χώρο.

Μιλάμε κυρίως για τους οδηγούς των φορτηγών των μεταφορικών εταιριών που κάθε φορά όταν έρχονται στην Πάτρα και φτάνουν στο νέο λιμάνι, είναι αναγκασμένοι να κυνηγούν μετανάστες που με κάθε τρόπο προσπαθούν να σκαρφαλώσουν στο όχημα τους, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να ταξιδέψουν λαθραία.

Πέρα όμως από τους οδηγούς των φορτηγών πλέον έχουν ξεκινήσει και οι ναυτιλιακές εταιρίες να ζητούν από τους αρμόδιους φορείς την λήψη μέτρων για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των μεταναστών και να μπορέσουν να λειτουργήσει το νέο λιμάνι ομαλά.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ιταλικής εταιρίας Grimaldi τα πλοία της οποίας εκτελούν δρομολόγια από την Πάτρα προς διάφορες πόλεις της Ιταλίας. Η εταιρία με επιστολή της ζήτησε από τον ΟΛΠΑ την λήψη μέτρων ασφαλείας και την εφαρμογή των διεθνών κανόνων ασφαλείας, τονίζοντας ότι λόγω της κατάστασης που υπάρχει έχει παρατηρηθεί αρκετή καθυστέρηση στα δρομολόγια των πλοίων.

Η επιστολή αυτή δεν είναι μόνο προς τον ΟΛΠΑ, αλλά προς όλους αρμόδιους φορείς, θεωρώντας προφανώς ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν επιπλέον μέτρα, πέρα από τα όσα ήδη υπάρχουν. Μέτρα που έχουν να κάνουν με την εντατικοποίηση των ελέγχων στο νέο λιμάνι.

Σύμφωνα με πολλούς η επιστολή αυτή αποτελεί μια σαφής προειδοποίηση της εταιρίας προς όλους τους φορείς του νέου λιμανιού της Πάτρας για την απόσυρση των πλοίων της αν τελικά αυτή η κατάσταση με τους μετανάστες, δεν αλλάξει μέσα στους επόμενους μήνες.

Με όλες τις αρνητικές συνέπειες που αναμφίβολα θα έχει το ενδεχόμενο της αποχώρησης μιας τέτοιας μεγάλης εταιρίας από το νέο λιμάνι.

Πηγή