Πάτρα: Ο άστεγος με την τραγιάσκα και τη γκλίτσα που είναι συνήθως μεθυσμένος!

Πάτρα

Ο άστεγος κύριος με την τραγιάσκα και τη γκλίτσα συνεχίζει να περιφέρεται στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, χωρίς κανείς από τους κοινωνικούς φορείς να έχει καταφέρει να τον βοηθήσει.

Μιλάμε για τον κύριο που κυκλοφορεί εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια στους δρόμους της πόλης, άστεγος και βρώμικος, ενώ κατά διαστήματα αρκετοί συμπολίτες τον έχουν εντοπίσει σε κακή κατάσταση, πεσμένο στο έδαφος, μη μπορώντας να συνέλθει από το μεθύσι.

Τις προάλλες εθεάθη για ακόμα μία φορά μεθυσμένος, πεσμένος σε μία είσοδο πολυκατοικίας στην Κανακάρη.

Δεν είναι η πρώτη φορά, οι περισσότεροι από εμάς τον έχουμε δει σε διάφορα σημεία του κέντρου, σε άθλια κατάσταση, είναι “γνώριμος” του ΕΚΑΒ από τις τόσες φορές που έχει μεθύσει, ενώ το ύφος του είναι κάπως τρομακτικό για κάποιον που δεν τον γνωρίζει.

Ο ίδιος γυρίζει στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, ζητώντας χρήματα προκειμένου να πιει, ενώ όσοι τον έχουν πλησιάσει τους έχει δείξει επιθετική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να τον θεωρούν επικίνδυνο, αφού πάνω στη μέθη του, απειλεί ότι θα μαχαιρώσει.

Κάποιοι μάλιστα Πατρινοί που τον έχουν δει, καταγγέλλουν ότι στο διάβα του πειράζει νεαρές κοπέλες, ενώ όσο και αν η εικόνα αυτού του ανθρώπου προκαλεί μελαγχολία και θλίψη, υπάρχουν πολλοί που εξοργίζονται με τη συμπεριφορά του.

Το ερώτημα είναι ένα: Οι κοινωνικοί φορείς του δήμου και της πολιτείας, οι υπηρεσίες γι’ αυτούς τους ανθρώπους που γυρίζουν μόνοι τους στους δρόμους και επιπλέον έχουν εμφανές πρόβλημα είτε ψυχολογικό, είτε με το αλκοόλ, είτε ακόμα και με ουσίες, δεν μπορούν κάποια στιγμή να παρέμβουν;

Ειδικότερα για τον άνθρωπο αυτόν που γυρίζει εδώ και καιρό στο κέντρο της Πάτρας, μεθυσμένος, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να κάνουν κάτι. Όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και τους συμπολίτες που πλησιάζει.

Πηγή