Πάτρα: Οι καταναλωτές γύρισαν την πλάτη τους στα ανοιχτά μαγαζιά

Πάτρα

Κλειστά ήταν τα περισσότερα καταστήματα στο κέντρο της Πάτρας και στην αγορά της.

Με εξαίρεση ορισμένα μαγαζιά που λειτούργησαν κανονικά, όπως τα καταστήματα των πολυεθνικών εταιριών, η πλειοψηφία των εμπόρων δεν άνοιξαν την Κυριακή, επιλέγοντας να μην χάσουν την αργία.

Η αγορά, έτσι, παρά το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων, δεν λειτούργησε κανονικά. Όμως ακόμα και στα μαγαζιά που ήταν ανοιχτά ο κόσμος δεν έσπευσε να ψωνίσει και η εμπορική κίνηση ήταν κατώτερη του μετρίου, χωρίς στην ουσία να δουλέψει κανείς.

Οι καταναλωτές δείχνουν να απαξιώνουν την Κυριακή και να στρίβουν το βλέμμα τους σε όσα καταστήματα ανοίγουν. Σημειώνουμε ότι οι εμποροϋπάλληλοι προχώρησαν κανονικά στις κινητοποιήσεις που είχαν προγραμματίσει, απεργώντας και κάνοντας πορεία στο κέντρο της Πάτρας.

Μάλιστα, απέκλεισαν την είσοδο σε αλυσίδα καταστήματος πολυεθνικής εταιρίας στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, χωρίς όμως να απαγορεύσουν στους πελάτες να μπουν μέσα. Έτσι και αλλιώς όμως πελάτες δεν υπήρχαν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε ορισμένα καταστήματα που άνοιξαν την Κυριακή έκανε την εμφάνιση του κλιμάκιο ελεγκτών της Επιθεώρησης Εργασίας.