Πάτρα: Οι κάτοικοι περιφρουρούν την παραλιακή για να εντοπίσουν αλλοδαπούς

Πάτρα

Ομάδες «περιφρούρησης» έχουν συστήσει κάτοικοι της Πάτρας, που πραγματοποιούν περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή του νέου λιμανιού για τον εντοπισμό αλλοδαπών. 

Όπως αναφέρει το thebest.gr, τη σύσταση ομάδων περιφρούρησης παραδέχθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυψέλης, Νίκος Μακρυπόδης, ενώπιον μάλιστα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, που πραγματοποίησε σύσκεψη την Παρασκευή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στις «περιπολίες» δίδεται έμφαση σε εγκαταλελειμμένα κτίρια τα οποία μπορούν να αποτελέσουν εν δυνάμει στέγη αλλοδαπούς. Η σύσταση των ομάδων έγινε μετά την εκκένωση των δύο πρώην εργοστασίων Λαδόπουλου και ΑΒΕΞ, μετά και τα μαχαιρώματα που προκάλεσαν και το θάνατο ενός Αφγανού.

Στόχος των τοπικών αρχών είναι, να μην δημιουργηθούν νέοι άτυποι καταυλισμοί, στους οποίους θα διαμένουν αλλοδαποί, που θα προσπαθούν μέσω κυκλωμάτων να περάσουν στην Ιταλία μέσω του λιμανιού της Πάτρας.

Η πρακτική των ομάδων «περιφρούρησης» που πηγαίνουν σε ύποπτα σημεία, για να διαπιστώσουν την ύπαρξη τυχόν «μεταναστών», δημιουργεί επιφυλάξεις, αφού κάτι τέτοιο αποτελεί αρμοδιότητα των Αρχών.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι, δεν επιθυμούν να υποκαταστήσουν την Αστυνομία κι ότι έχουν δώσει εξετάσεις μη ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Επίσης, υποστηρίζουν ότι εάν διαπιστώσουν την ύπαρξη αλλοδαπών, δεν θα πάρουν το «νόμο στα χέρια τους», αλλά θα ενημερώσουν τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, Νίκος Κοντοές, αναφέρθηκε στα επιπλέον μέτρα που έχουν ληφθεί για τις εγκαταστάσεις της Πειραϊκής Πατραϊκής που ανήκουν στον ΟΛΠΑ, με την ενίσχυση του προσωπικού της ιδιωτικής εταιρείας security και την 24ωρη φύλαξη του χώρου.

Πηγή