Πάτρα: Όλα έτοιμα για την γιορτή των λουλουδιών και την υποδοχή του Μάη (pics)

Πάτρα

Τα τερτίπια που κάνει ο καιρός από το πρωί της Δευτέρας, παραμονή της Πρωτομαγιάς, τελικά δεν θα χαλάσουν τον ερχομό του Μάη.

Η μέρα άλλαξε διάθεση, προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις της γιορτής των λουλουδιών και έτσι οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων θα γίνουν κανονικά.

Ήδη, άλλωστε, οι πάγκοι με τα λουλούδια γύρω από την πλατεία των Υψηλών Αλωνίων, έχουν στηθεί κανονικά, ενώ σε ετοιμότητα είναι και τα καταστήματα εστίασης στα Ψηλαλώνια και στην Τριών Ναυάρχων έχοντας βγάλει τα τραπεζάκια τους έξω, περιμένοντας όπως κάθε χρόνο να γεμίσουν από κόσμο.

Αν έβρεχε ο καιρός θα μια σημαντική ζημιά τόσο για αυτούς, όσο και τους ανθοπώληδες που συμμετέχουν στην γιορτή των λουλουδιών. Σημαντικό μέρος της γιορτής πλαισιώνεται από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού που με τις παραστάσεις τους στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, δίνουν άλλο χρώμα στην υποδοχή του Μάη.


Φέτος συμμετέχουν 25 συνολικά χορευτικά τμήματα από τον Δήμο, με περισσότερους από 700 χορευτές, ενώ όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια θα πραγματοποιηθεί και πάλι το αντάμωμα των χορευτικών συγκροτημάτων που θα περνούν από το κέντρο της Πάτρας για να ανέβουν στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Συγκεκριμένα ξεκινώντας από την πλατεία Όλγας και περνώντας από τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου θα ανέβουν στα Ψηλαλώνια μέσω της Γούναρη. Πέρα από τα Ψηλαλώνια και την Τριών Ναυάρχων που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, παράλληλες εκδηλώσεις θα γίνουν και στην πλατεία Ομονοίας.

Στην γιορτή των λουλουδιών αναμένεται να περάσουν δεκάδες πατρινοί για να πάρουν το λουλούδι τους, μέσα σε ένα κλίμα ανοιξιάτικο γεμάτο από χρώμα, νότες και χορούς.