Πάτρα: Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για την αντιδρόμηση της Κανακάρη

Πάτρα

Όλα ανοικτά είναι πλέον για το ενδεχόμενο της αντιδρόμησης της Κανακάρη και της Κορίνθου, μετά τα όσα ακούστηκαν και στην επιστημονική ημερίδα που έγινε στο κτίριο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, στην Τριών Ναυάρχων.

Σύμφωνα με τα όσα τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος, μιλώντας στο patrasevents.gr για το όλο θέμα, η δημοτική αρχή κατατάσσει σε μία λίστα όλους τους ενδοιασμούς που υπάρχουν για το αρχικό σχέδιο των αλλαγών που είναι να γίνουν στον κυκλοφοριακό “χάρτη”, τα συν και τα πλην της κάθε περίπτωσης, έτσι ώστε μέσα από αυτήν να προχωρήσει στην τελική της εισήγηση που θα την καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο.

Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να αλλάξει το σχέδιο της αντιδρόμησης της Κανάκαρη και της Κορίνθου και να εισακουστούν οι φωνές των κατοίκων και των καταστηματαρχών της περιοχής; Ο κ. Στάμος τονίζει:Ακόμα δεν μπορούμε να πούμε κάτι με σιγουριά.

Το σίγουρο ότι έχουμε ακούσει όλες τις πλευρές και είναι γεγονός ότι σε ορισμένα ζητήματα υπάρχουν κάποιες βάσεις στους προβληματισμούς που έχουν ακουστεί για την αντιδρόμηση της Κανακάρη. Θα δούμε κατά πόσο τα όποια προβλήματα που υπάρχουν μπορούν να ξεπεραστούν.

Ωστόσο, το όλο θέμα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει να κάνει με την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί, εφόσον τελικά αποφασιστεί ότι θα πρέπει να υπάρξει κάποια αλλαγή στο αρχικό σχέδιο. Για την ώρα δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο”. 

Μην ξεχνάμε ότι όλα τα έργα που είναι να γίνουν για την ανάπλαση στο αστικό κέντρο της Πάτρας είναι χρηματοδοτούμενα από προγράμματα του ΕΣΠΑ και μια αλλαγή του αρχικού σχεδίου ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα και να τινάξει όλες τις εργασίες στον αέρα.

Οπότε η οποιαδήποτε αλλαγή είναι να γίνει αποτελεί ένα λεπτό ζήτημα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι αυθαίρετη και να μην έχει στέρεες βάσεις που να τη δικαιολογεί.

Και η δημοτική αρχή αν δεν είναι σίγουρη και δεν έχει πάρει τις ανάλογες εγγυήσεις, επισφαλίζοντας τη συνέχιση του ΕΣΠΑ, δύσκολα θα προχωρήσει σε κάποια αλλαγή.

Πηγή