Πάτρα: Πότε ξεκινούν οι εργασίες για το Εργοστάσιο Τέχνης – Τι προβλέπει η μελέτη

Πάτρα

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η μελέτη για την ανακατασκευή του Εργοστάσιου Τέχνης, στην Πάτρα.

Ο χώρος έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια και όπως ήδη είναι γνωστό είχε λεηλατηθεί, με τους φορείς και τις αρχές να τον αφήνουν έρμαιο στα χέρια των επιτήδειων.

Πλέον το Εργοστάσιο Τέχνης, δίπλα ακριβώς από τον χώρο του πρώην εργοστασίου του Λαδόπουλου, είναι περιτριγυρισμένος από μετανάστες, ενώ οι πόρτες του κτιρίου είναι κλειστές.

Η μελέτη έχει ξεκινήσει και έχει σχεδόν ολοκληρωθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ενώ πλέον βρίσκεται στο στάδιο της εκπόνησης.

Μόλις ολοκληρωθεί το έργο θα δημοπρατηθεί και όταν οι διαδικασίες αυτές ολοκληρωθούν θα ξεκινήσουν και οι εργασίες, έτσι ώστε το Εργοστάσιο Τέχνης να πάρει επιτέλους και πάλι ζωή.

“Το πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το ξέρουμε, αφού είναι ένα ζήτημα που εξαρτάται από γραφειοκρατικές διαδικασίες. Μιλάμε όμως για ένα έργο που θα ανακαινίσει ριζικά το χώρο και ουσιαστικά θα τον φτιάξει από την αρχή” τονίζει σχετικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Χρήστος Κορδάς.

 

Πλήρη ανακατασκευή σε όλα

Ο προυπολογισμός του έργου φτάνει συνολικά το 1.200.000 ευρώ και μέσα στις προθέσεις του Δήμου είναι να το εντάξει σε κάποια από τα τρέχοντα προγράμματα του ΕΣΠΑ ή των Δημόσιων Επενδύσεων.

Στην μελέτη του έργου περιλαμβάνονται εργασίες εγκαταστάσεων πυρόσβεσης, θέρμανσης, κλιματιστικών, αντικατάσταση παρασκηνίων και καθισμάτων και δεκάδες ακόμα παρεμβάσεις που θα μπορέσουν να δώσουν ζωή σε έναν χώρο που είναι πλέον ριζικά κατεστραμμένος.

“Το Εργοστάσιο Τέχνης θα ανακαινιστεί πλήρως, τόσο στους εξωτερικούς, όσο και στους εσωτερικούς του χώρους. Είναι ένας χώρος που πλέον όταν περνάς από εκεί σε πιάνει μία θλίψη, αφού από τα χρόνια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και μετά αφέθηκε στη τύχη του” καταλήγει ο κ. Κορδάς.

Πάντως, ο Δήμος θέλει να επισπεύσει τις εργασίες ανακατασκευής του Εργοστασίου Τέχνης για ένα επιπλέον λόγο. Το Δημοτικό Θέατρο “Απόλλων”, προβλέπεται στο άμεσο μέλλον να κλείσει για κάποια χρόνια προκειμένου να γίνουν οι εργασίες συντήρησης και αναστήλωσής του, έτσι όπως ορίζει το έργο που περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης 2014 -2020.

Αν το Εργοστάσιο Τέχνης μέχρι τότε δεν έχει γίνει η Πάτρα ξεμένει για κάποια χρόνια από θέατρο…

 

Όλες οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο του patrasevents.gr πριν από δύο και τρία χρόνια. Δεν έχει αλλάξει κάτι από τότε.

Πηγή