Πάτρα: Στο προσκήνιο μπαίνει και πάλι από τον Δήμο το σπίτι των αστέγων!

Στο προσκήνιο επανέρχεται και πάλι η προσπάθεια του δήμου Πατρέων για την εξασφάλιση μιας μόνιμης στέγης για τους αστέγους που ασφαλώς και θα ενισχύσει τις κοινωνικές υπηρεσίες του Κοινωνικού Οργανισμού.

Η προσπάθεια αυτή για την ανεύρεση μιας μόνιμης στέγης για τους αστέγους, ο αριθμός των οποίων έχει μεγαλώσει και που πρόκειται σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις (κρίνοντας από το «τσουνάμι» των πλειστηριασμών που έρχεται) να γίνει ακόμα μεγαλύτερος, έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια περίπου.

Είχε μείνει όμως στάσιμη εξαιτίας προβλημάτων που υπήρξαν κατά την διάρκεια της προσπάθειας. «Πλέον οι διαδικασίες ξεκινούν και πάλι και εφόσον όλα πάνε καλά, σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα» τονίζει σχετικά ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού, Θόδωρος Τουλγαρίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος και ο Κοινωνικός Οργανισμός έχει εντοπίσει τον χώρο που πρόκειται να γίνει σπίτι για τους αστέγους της Πάτρας. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και έχει όλες τις δυνατότητες για να φιλοξενήσει όχι μόνο τους αστέγους, αλλά το μεγαλύτερο μέρος των υπηρεσιών του Κοινωνικού Οργανισμού.

Το θέμα βέβαια είναι να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που υπήρξαν στο παρελθόν και να γίνει πραγματικότητά. Πρόκειται για ένα έργο που έχουν άμεση ανάγκη δεκάδες Πατρινοί που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την επιβίωσή τους και οι οποίοι αυτή τη στιγμή σιτίζονται και τρέφονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.