Πάτρα: Το οικόπεδο που δεν γίνεται πλατεία… είναι “ζούγκλα”

Πάτρα

Ένα οικόπεδο που ήταν να γίνει πλατεία, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να τα έχει καταφέρει.

Μια έκταση όμως που αυτή τη στιγμή είναι μέσα στο χορτάρι, χωρίς να έχει καθαριστεί, με αποτέλεσμα να έχει γεμίσει από ποντίκια, τρωκτικά και από φίδια. Η κατάσταση αυτή δεν είναι τωρινή. Υπήρχε. Ωστόσο, όσο περνάει ο καιρός χωρίς να γίνεται κάτι, τόσο χειροτερεύει.

Μιλάμε για τον χώρο που βρίσκεται στη διασταύρωση της Σοφοκλέους και της Λορέντζου Μαβίλη, ένας χώρος που έχει δεσμευτεί από τον Δήμο για να γίνει πλατεία, όμως εξαιτίας της κατάστασης που υπάρχει στο οικονομικό δεν έχει γίνει αυτό εφικτό. 

Το ζήτημα είναι ότι οι δημότες όχι μόνο δεν μπορούν να χαρούν τον χώρο αφού έχει δεσμευτεί από τον Δήμο για να γίνει πλατεία, αλλά κινδυνεύουν καθώς με ένα τσιγάρο μπορούν όλα αυτά τα χόρτα και τα κλαδιά να πάρουν φωτιά, απειλώντας τα σπίτια που υπάρχουν σε κοντινή απόσταση από το οικόπεδο. 

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν από τους αρμοδίους να καθαρίσουν τον χώρο ενώ στην γειτονιά κυκλοφορούν γονείς με μικρά παιδιά. Η πλατεία που είναι να γίνει βλέπετε είναι κοντά στην Ηρώων Πολυτεχνείου. Όπως υποστηρίζουν είχαν πάρει τηλέφωνο την αρμόδια δημοτική υπηρεσία, εκεί τους είχαν σημειώσει το αίτημα τους, αλλά από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. 

(Η φωτογραφία είναι του Μενέλαου Μιχελάτου από την εφημερίδα “Πελοπόννησο”).