Πατρινό Καρναβάλι 2018:Περισσότερος κόσμος, λιγότερος ο τζίρος-Ποιες είναι οι εκτιμήσεις των καταστηματαρχών εστίασης για την κίνηση του διημέρου

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Μπορεί φέτος ο αριθμός των επισκεπτών να ήταν αυξημένος σε σχέση με πέρυσι, όμως οι επιχειρηματίες στον κλάδο της εστίασης και της αναψυχής δηλώνουν πως ο τζίρος τους ήταν μικρότερος σε σχέση με πέρυσι!

 

Αυτό το απέδωσαν στο «όργιο» παραοικονομίας που παρατηρήθηκε και φέτος, καθώς οι περισσότεροι επισκέπτες διασκέδαζαν με ένα μπουκάλι κρασιού ή μπύρας που προμηθεύονταν από τους παράνομους μικροπωλητές, τα οποία όμως φέρεται να ήταν αμφιβόλου ποιότητας. Καταγγελίες αναφέρουν πως πωλούνταν μπουκάλια με αλκοόλ που είχαν προμηθευτεί ορισμένοι από Βουλγαρία και λόγω πιο προσιτής τιμής τα προτιμούσαν οι νεαροί που διασκέδασαν σε πεζοδρόμους και πλατείες.

Πολλοί επιχειρηματίες από τον χώρο της εστίασης ανέφεραν με δυσφορία πως ακόμη και οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων επικεντρώθηκαν στους ελέγχους στις επιχειρήσεις και όχι στους πλανόδιους πωλητές, οι οποίοι «τροφοδοτούσαν» τα υπαίθρια πάρτι που είχαν στηθεί!

Οι επιχειρηματίες της εστίασης θεωρούν πως θα πρέπει ο Δήμος Πατρέων να βάλει κανόνες ώστε η διασκέδαση να γίνεται όχι στους δρόμους, αλλά στις επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής που ξέρουν να προστατεύουν τους ανήλικους αλλά και διαθέτουν ελεγμένα ποτά…

 

Εμπορικός Σύλλογος: Αποτίμηση με αιχμές

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών κάνοντας αποτίμηση  των καρναβαλικών εκδηλώσεων,αφού σημειώνει ότι λόγω των οδικών αξόνων σημειώθηκε αύξηση στις επισκέψεις.

Παράλληλα αναφέρει ότι οι ποιοτικοί καρναβαλιστές, για ακόμη μία χρονιά με το ανεξάντλητο μεράκι και το πηγαίο χιούμορ που διαθέτουν, κατάφεραν να κρατήσουν το Πατρινό Καρναβάλι στο υψηλό επίπεδο που του αξίζει, ενώ το ψεγάδι ήταν  η  διάσπαση των καρναβαλικών δυνάμεων σχετικά με το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού που δίχασε και έγινε αφορμή για αρνητικά σχόλια.

Τα άλλα «κακώς κείμενα» που εντόπισε  ο Ε.Σ.:

-Το παραεμπόριο, οι παράνομες ψησταριές και το λαθραίο αλκοόλ είχαν την τιμητική τους. Οι άδειες που παραχωρήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή «γέννησαν» με γεωμετρική πρόοδο, παρά τις προσπάθειες από την Ελληνική Αστυνομία για την καταπολέμηση των παράνομων, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο. Παράλληλα η αυξημένη παρουσία του ΣΔΟΕ είχε να κάνει με ελέγχους στο στεγασμένο εμπόριο, τη στιγμή που η παραοικονομία ήταν σε πλήρη λειτουργία και άνθηση.

Ο ΕΕΣΠ εξακολουθεί να τονίζει ότι υπάρχει η δυνατότητα η επισκεψιμότητα αυτή να διατηρηθεί σε ανάλογο ρυθμό περισσότερες ημέρες το χρόνο, με την ίδρυση Μουσείου και προτείνει διάλογο με  πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής,για την αξιοποίηση των ευκαιριών που μπορεί να μας προσφέρει η ιστορικότητα του θεσμού, χαρακτηρίζοντας αρνητική τη στάση της, σε πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται.

Πηγή