“Πυρετός” εργασιών στα σχολικά συγκροτήματα της Πάτρας – Ο δήμος τους αλλάζει εικόνα (pics)

Πάτρα

Μεγάλο βάρος δίνει ο δήμος στην βελτίωση των σχολικών υποδομών και ήδη εδώ και αρκετό καιρό οι συμβασιούχοι που έχουν πιάσει δουλειά στο κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, έχουν ξεκινήσει εργασίες σε διάφορα σχολικά συγκροτήματα της Πάτρας.

Οι εργασίες έχουν να κάνουν κυρίως με το βάψιμο των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων των σχολείων, ενώ σε ορισμένα έχει υπάρξει ριζική ανακαίνιση σε κτίρια που είχαν σημαντικά προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα εργασίες έχουν ξεκινήσει και έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί στο 8ο Λύκειο Πατρών, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο των Βραχνείκων, στο σχολικό συγκρότημα «Δροσιάς» (17ο Δημοτικό Σχολείο και 2ο Νηπιαγωγείο), στο 13ο Γυμνάσιο Πατρών,στο 13ο Δημοτικό Σχολείο και στο 1ο Νηπιαγωγείο στην Αγία Τριάδα, στο 26ο Δημοτικό Σχολείο στην Αγία Σοφίας, στις εγκαταστάσεις του 60ου Δημοτικού Σχολείου και του 42ου και 57ου Νηπιαγωγείου, στο 47ο και στο 14ο Νηπιαγωγείο στα Ζαρουχλέικα και στο Παιδικό Σταθμό στην Τριών Ναυάρχων.

 

8ο Λύκειο

 

13ο Γυμνάσιο Πατρών

Οι εργασίες αυτές γίνονται αποκλειστικά με έξοδα του δήμου και με την εργασία των εργαζόμενων στα κοινωφελή προγράμματα που ήδη στο διάστημα που δουλεύουν έχουν προσφέρει αρκετά προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Χρήστος Κορδάς θα γίνουν βελτιωτικές εργασίες, εξωτερικά και εσωτερικά σε πάνω από 30 σχολικά συγκροτήματα της Πάτρας.

Έτσι από την νέα χρονιά οι μαθητές των σχολείων θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν μάθημα μέσα σε ανανεωμένους χώρους, σε όμορφες και καλαίσθητες αίθουσες, σε σχολικά συγκροτήματα που πλέον θα έχουν αλλάξει εξωτερική μορφή και δεν θα θυμίζουν σε τίποτα το χάλι που είχαν.

 

13ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Τριάδας

 

26ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Σοφίας

“Δίνουμε μεγάλη βάση στην ανανέωση και στη βελτίωση των σχολικών μας συγκροτημάτων αφού θέλουμε τα παιδιά μας να μαθαίνουν γράμματα και να κάνουν μαθήματα, μέσα σε χώρους που προάγουν την παιδεία και την εκπαίδευση”, τονίζει σχετικά μιλώντας στο patrasevents.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς.

“Για αυτούς τους λόγους είναι προτεραιότητα μας οι σχολικές υποδομές και αυτό το διάστημα βρισκόμαστε σε πυρετό εργασιών σε πολλά σχολεία του δήμου μας”. 

 

47ο Δημοτικό Σχολείο Ζαρουχλεΐκων

 

60ο Δημοτικό Σχολείο

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται παρεμβάσεις στα εξής σχολικά συγκροτήματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης: 50ο Δημοτικό Σχολείο, 52ο Δημοτικό Σχολείο, Δημοτικό Σχολείο Καμινίων, 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας, 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς, Δημοτικό Σχολείο Καστριτσίου και στο Δημοτικό Σχολείο Ψαθοπύργου.

Στην μεσοβάθμια εκπαίδευση εργασίες –  παρεμβάσεις θα γίνουν στο 2ο Γυμνάσιο, στο 9ο Γυμνάσιο και στο 13ο Λύκειο και Εσπερινό, Γυμνάσιο και Λύκειο Παραλίας, Γυμνάσιο και Λύκειο Ρίου και Γυμνάσιο Αγίου Βασιλείου – Ρίου.

 

Γυμνάσιο – Λύκειο Βραχνεΐκων

 

Σχολικό Συγκρότημα Δροσιάς