Τα πρώτα γκρουπ ξένων τουριστών έχουν ήδη έρθει στην Πάτρα

Πάτρα

Έχουν ξεκινήσει να έρχονται οι πρώτοι τουρίστες στην Πάτρα, αλλά και στα μέρη γύρω από την Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ήδη μετά τις μέρες του Πάσχα άνοιξαν όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες της Αχαΐας, ενώ στην Πάτρα έφτασαν ορισμένα γκρουπ τουριστών κυρίως από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και την Ρωσία.

Οι περισσότεροι από τους τουρίστες αυτούς επισκέφτηκαν την Achaia Clauss, το Κάστρο και το Ρωμαϊκό Ωδείο, αλλά και τον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα από τον οποίο έμειναν εντυπωσιασμένοι, ενώ αρέσκονται στο να βγάζουν φωτογραφίες από τις σκάλες της Αγίου Νικολάου, με θέα όλη την πόλη. 

Κάποιοι μάλιστα από τους τουρίστες που έχουν έρθει στην Πάτρα έχουν θεαθεί στο κέντρο της πόλης να κάνουν βόλτες, ενώ κρίνοντας από τα όσα έχουμε δει, οι άνθρωποι (κατά βάση κάποιας μεγαλύτερης ηλικίας) έχουν μείνει εντυπωσιασμένοι από τις εκκλησίες και τους ναούς της πόλης.

Ιδιαίτερη εντύπωση τους έχει κάνει ο ναός της Παντάνασσας και ο ναός του Παντοκράτορα στην Άνω πόλη. Τα γκρουπ αυτά μένουν για λίγες μέρες στην Πάτρα και συνεχίζουν το τουριστικό τους tour σε άλλα μέρη της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις των ξενοδόχων η τουριστική προσέλευση το φετινό καλοκαίρι στην περιοχή μας θα αγγίξει τα περσινά δεδομένα που έφτασε στο “κόκκινο”, κάτι που επιβεβαιώνουν οι προγραμματισμένες πτήσεις στο αεροδρόμιο του Αράξου.

Πηγή