Το ξέρετε το δημοτικό πλυσταριό της Πάτρας; – Είναι όλα δωρεάν!

Πάτρα

Μπουγάδα απλωμένη, ρούχα στους βράχους για να στεγνώσουν από τον ήλιο και άλλα ωραία συναντάει κανείς πηγαίνοντας στο Νότιο Πάρκο, εκεί κοντά στο Φάρο.

Οι Πατρινοί πηγαίνουν για να απολαύσουν τον ήλιο, τη θαλασσινή αύρα, κάνοντας την βόλτα τους στο όμορφο αυτό μέρος της πόλης, όμως θα πρέπει να προσέχουν κάθε φορά για να μην λερώσουν τα ρούχα και χαλάσουν την μπουγάδα.

Το όλο σκηνικό αυτό είναι ένα αξιοθέατο, τόσο για μας τους ντόπιους, όσο και για τους τουρίστες που μπορεί να τύχει να περάσουν από εκεί. Είναι το… δημοτικό πλυσταριό που μπορεί κάποιος να πλένει, να απλώνει και να στεγνώνει τα ρούχα του, φθηνά, χωρίς να χαλάει ρεύμα.

Και όπως εύστοχα σημειώνει η Ευτυχία Στυλιανέα που ανέβασε και την σχετική φωτογραφία από το δημοτικό πλυσταριό αν δεν έχει απλώστρα φροντίζει ο δήμος γι’ αυτό, με τα παγκάκια, τα βράχια, τα δέντρα και τις μπάρες που υπάρχουν εκεί.

Τι άλλο να πούμε εμείς με την κατάσταση που υπάρχει στο Νότιο Πάρκο, εκεί κοντά στο Φάρο, τους τελευταίους δύο με τρεις μήνες, με τους σκηνίτες Ρομά; Οι οποίοι όλο φεύγουν και όλο μένουν στο σημείο. Για γέλια και για κλάματα με λίγα λόγια…