Βγαίνουν στους δρόμους οι αντιεξουσιαστές της Πάτρας με αφορμή το Μακεδονικό!

Προχωρούν σε κινητοποιήσεις το Σαββατοκύριακο

Στους δρόμους βγαίνουν οι αντιεξουσιαστές της Πάτρας με αφορμή το Μακεδονικό ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι οι συγκεντρώσεις που γίνονται για το θέμα έχουν ένα εθνικιστικό περιεχόμενο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα έχουν αναρτήσει στην σελίδα indymedia, πρόκειται να προχωρήσουν σε πορείες και συγκεντρώσεις στην Πάτρα το Σαββατοκύριακο, σε ένδειξη αντίδρασης προς το συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος.

Σε παρόμοιες κινητοποιήσεις αναμένεται να προχωρήσουν και για το αντίστοιχο συλλαλητήριο που θα γίνει στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα στις 25 Φεβρουαρίου, με ορισμένες πληροφορίες να μιλούν για αντί – συλλαλητήριο, την ίδια μέρα και την ίδια ώρα.

Πάντως, για αυτό το Σάββατο έχουν προγραμματίσει μοτοπορεία στην πλατεία Τριών Συμμάχων και συγκέντρωση το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία Γεωργίου. Στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές της κινητοποίησης αναφέρουν:

«Με αφορμή το λεγόμενο «Μακεδονικό ζήτημα», σύσσωμος ο πατριωτικός, εθνικιστικός, φασιστικός χώρος, με την αρωγή του κράτους και τη σύμπραξη μπάτσων, ΜΜΕ και εκκλησίας, διεκδικεί θέση στο δρόμο και την καθημερινότητα, επιχειρώντας να επιβάλλει τον εθνικισμό, τον μιλιταρισμό, τη μισαλλοδοξία, ως κυρίαρχα περιεχόμενα των κοινωνικών σχέσεων και του δημόσιου λόγου, προς όφελος πάντα των αφεντικών.

Το συνονθύλευμα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ναζί, φασίστες αλλά και όλο το παπαδαριό, τις παρακρατικές εφεδρείες κάθε είδους (όπως σύλλογοι απόστρατων αξιωματικών, κλπ), είναι κομμάτι του καπιταλιστικού, ιεραρχικού, εξουσιαστικού κόσμου που ως στόχο του δεν έχει τίποτε άλλο παρά την διαιώνιση της εκμετάλλευσης, των πολέμων, της λεηλασίας των ζωών μας και του φυσικού κόσμου, την υποταγή σε κράτος και κεφάλαιο.

Και σε αυτές τις κατευθύνσεις εχθρεύεται ό,τι δεν χωρά στις κυρίαρχες κοινωνικές νόρμες. Το διαφορετικό που προσωποποιείται στον/ην ξένο/η, σε όποιον/α έχει “διαφορετική” σεξουαλικότητα, σε όποιον/α περισσεύει στο εξουσιαστικό πλαίσιο.

Εχθρεύεται τέλος, όσους και όσες πολεμούν καθημερινά ενάντια σε όλα τα παραπάνω, ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και κάθε εξουσία, με προοπτική την οικοδόμηση ενός κόσμου ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας».

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.