Υπάρχει ένας σύλλογος στην Πάτρα που βοηθά να έρχονται νέες ψυχούλες στον κόσμο

O Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού εδώ και 15 χρόνια είναι πάντα στο πλευρό της μέλλουσας μητέρας

Η χώρα γερνάει και ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες της υπογεννητικότητας είναι οι αμβλώσεις.

Σε πανελλήνιο επίπεδο ο αριθμός των αμβλώσεων ξεπερνά πλέον σύμφωνα με τις έρευνες τις 300.000 τον χρόνο, κάτι που ασφαλώς δείχνει το μέγεθος του προβλήματος.

Στην Πάτρα υπάρχει ένας σύλλογος που συμβάλει με την παρουσία του στο να μειωθεί το φαινόμενο αυτό, στηρίζοντας την μέλλουσα μητέρα στη γέννηση του παιδιού της, η οποία για διάφορους παράγοντες σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της άμβλωσης ή της λεγόμενης έκτρωσης.

Μιλάμε ασφαλώς για τον Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού, ένας σύλλογος με συνεχή παρουσία στην τοπική κοινωνία της Πάτρας τα τελευταία 15 χρόνια, ο οποίος φτιάχτηκε μετά από πρωτοβουλία ομάδας γυναικών που θέλησαν να πάρουν μια στάση ζωής και θέση σε ένα ζήτημα που είχε κάνει από τότε την εμφάνιση του.

Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού στηρίζει κατά μέσο όρο τον χρόνο 60 οικογένειες, κυρίως μονογονεϊκού τύπου, βοηθώντας έτσι στο να έρθουν στο κόσμο νέες αθώες ψυχούλες, μωράκια που έχουν ασφαλώς το δικαίωμα να ζήσουν.

Η πρόεδρος του συλλόγου Έλλη Τζόλα, μιλώντας στο patrasevents.gr τονίζει τα εξής: «Σκοπός του συλλόγου μας είναι να βοηθήσουμε την κάθε εγκυμονούσα κοπέλα που είναι μόνη της στον κόσμο, έχοντας ενδεχομένως εγκαταλειφθεί από τον πατέρα ή που δεν έχει την απαραίτητη στήριξη από το περιβάλλον της για να κρατήσει το παιδί που έχει μέσα της.

Αυτό που θέλουμε να δείξουμε στην κάθε κοπέλα είναι ότι η άμβλωση που μπορεί να έχει στο μυαλό της δεν είναι μονόδρομος, ενημερώνοντας την για τις αρνητικές συνέπειες μιας τέτοιας επιλογής και να συνδράμουμε με διάφορους τρόπους, δίνοντας της πάνω από όλα ηθική και ψυχολογική στήριξη  στο να γεννηθεί ένα παιδί. Από εκεί και πέρα όμως η απόφαση της κάθε κοπέλας είναι δική της».

 

Υπάρχει ένας σύλλογος στην Πάτρα που βοηθά να έρχονται νέες ψυχούλες στον κόσμο

Οι κοπέλες που χτυπούν την πόρτα του συλλόγου

Ποια προβλήματα όμως μπορεί να έχει μία κοπέλα που σκέφτεται σοβαρό το ενδεχόμενο της άμβλωσης;

Στο σύλλογο έρχονται κοπέλες αμφιταλαντευόμενες που έμειναν σε ενδιαφέρουσα χωρίς να το θέλουν και που σε αρκετές περιπτώσεις έχουν εγκαταλειφθεί από τον μέλλοντα πατέρα ή πάλι άλλες που δεν έχουν συνειδητοποιήσει τον νέο ρόλο που θα έχουν και φοβούνται να γίνουν μητέρες.

Το οικονομικό είναι και αυτό μία από τις βασικές πτυχές που μια κοπέλα σκέφτεται να κρατήσει το παιδί της, ενώ βέβαια υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που φτάνουν στον σύλλογο, όπως για παράδειγμα οικογένειες που μπορεί να έχουν δύο ή και τρία παιδιά, αλλά που να μην θέλουν ένα τέταρτο ή ένα πέμπτο που είναι να έρθει στον κόσμο.

«Οι περισσότερες κοπέλες που έρχονται σε μας ουσιαστικά θέλουν να κρατήσουν το παιδί τους και ψάχνουν βαθιά μέσα τους ένα στήριγμα, όμως μέσα στην φουρτούνα τους και στην απελπισία τους δεν μπορούν να σκεφτούν σωστά, κάτι που φυσικά μπορεί να τις οδηγήσει σε λάθος αποφάσεις» τονίζει η γενική γραμματέας, Ράνια Μαρούδα.

Έτσι, ο σύλλογος μέσα από την δράση του έχει βοηθήσει στο να ενωθούν οικογένειες, να παντρευτούν ζευγάρια και να έρθουν στον κόσμο παιδιά. Ο σύλλογος πέρα από την ηθική του στήριξη στις μέλλουσες μητέρες είναι σε θέση να δώσει ρούχα, γάλατα και ότι άλλο μπορεί να χρειαστεί μια μητέρα με το νεογνό της.

 

Υπάρχει ένας σύλλογος στην Πάτρα που βοηθά να έρχονται νέες ψυχούλες στον κόσμο

Μέλη – Κατάθεση προσφορών και βοήθειας

Ο σύλλογος στηρίζεται αποκλειστικά στην βοήθεια και στις προσφορές του κόσμου.

Αυτή τη στιγμή ο σύλλογος έχει στην διάθεση του 250 μέλη – φίλους, όμως οι γυναίκες που τρέχουν για τα ζητήματα του συλλόγου και είναι σταθερά ενεργά γύρω από αυτόν δεν ξεπερνούν τις δέκα.

Για να γίνει κανείς μέλος του συλλόγου το μόνο που χρειάζεται είναι μία αίτηση και το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ που αντιστοιχεί στην ετήσια συνδρομή του κάθε μέλους.

Ο σύλλογος χρειάζεται εθελόντριες που έχουν την διάθεση και τον ζήλο για να προσφέρουν σε αυτόν τον ιερό σκοπό, την στιγμή που η μοναδική στήριξη που έχει από τους φορείς είναι ο χώρος που του έχει παραχωρήσει η Ιερά Μητρόπολη Πατρών στον οποίο στεγάζεται.

Η πολιτεία και το κράτος όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχαν και από ότι φαίνεται ούτε πρόκειται να υπάρξουν πουθενά. Πως μπορεί να βοηθήσει κανείς στον σύλλογο:

-Με προσφορά εθελοντικής εργασίας.

-Με προσφορά ειδών (ρούχα, τρόφιμα, έπιπλα, οικιακές συσκευές κτλ).

– Με παραχώρηση ακινήτων για την φιλοξενία μητέρων.

-Με την βάπτιση ενός παιδιού.

– Με την συμμετοχή στις εκδηλώσεις του συλλόγου για οικονομική ενίσχυση.

– Με την διάδοση των δωρεάν εντύπων του συλλόγου.

– Με κατάθεση χρημάτων σον τραπεζικό λογαριασμό: Εθνική Τράπεζα 226/296195-49.

Ο σύλλογος στεγάζεται στην Μητροπολίτου Νοεφύτου 14, στην Άνω πόλη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο: 2610 225-675, στο e-mail: agenito @hotmail.gr ή στο agenito. com ή στην σελίδα στο facebook agenitopaidi.

 

Υπάρχει ένας σύλλογος στην Πάτρα που βοηθά να έρχονται νέες ψυχούλες στον κόσμο

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.