κυπελλο περιόδου

Menstrual Cup το αυθεντικό κύπελλο περιόδου που αλλάζει τη ζωή των γυναικών

Προϊόντα

Το menstrual cup είναι ένα γνήσιο κύπελλο περιόδου που αλλάζει προς το καλύτερο τη ζωή των γυναικών σε όλον τον κόσμο. Μια μεγάλη καινοτομία με πολλαπλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα παραδοσιακά προϊόντα περιόδου, όπως τις σερβιέτες και τα ταμπόν. Εδώ δε θα μιλήσουμε γενικά για τα κύπελλα περιόδου, αλλά για το αυθεντικό. Είναι φτιαγμένο από εξαιρετικής ποιότητας υλικό, απαλλαγμένο από διοξίνη, τοξικές ουσίες, οσμές και αλλεργικά υλικά

Αγορά με 50% έκπτωση από την επίσημη ιστοσελίδα για Ελλάδα και Κύπρο

Λίγα λόγια για το Menstrual Cup

Είναι ένα κύπελλο εμμηνόρροιας  ή κύπελλο περιόδου, το οποίο εισάγεται στον κόλπο κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσεως. Σκοπός του είναι να αποτρέψει τη διαρροή εμμηνορροϊκού υγρού και αίματος, πάνω στα ρούχα. Κατασκευάζεται από εύκαμπτη ιατρική σιλικόνη και έχει σχήμα καμπάνας, με ένα στέλεχος το οποίο χρησιμοποιείται για την εισαγωγή και την αφαίρεση. Το κύπελλο σφραγίζει στο κολπικό ακριβώς κάτω από τον τράχηλο. Ανάλογα με τη ροή αίματος που έχετε θα χρειαστεί να το αφαιρείτε, να το ξεπλένετε και να το επανατοποθετείτε κάθε 4 με 12 ώρες. Μετά από κάθε περίοδο, πρέπει να το βράζετε τουλάχιστον για 5 λεπτά ώστε να αποστειρωθεί καλά και να το έχετε έτοιμο για χρήση, τον επόμενο μήνα.

Η διάρκεια ζωής του αυθεντικού mentrual cup φτάνει ως και τα 5 χρόνια, ενώ κάποιες φορές μπορεί να ξεπερνάει και τα 5 χρόνια. Ήδη καταλαβαίνετε τι σημαίνει για την τσέπη σας, 5 χρόνια δίχως σερβιέτες και ταμπόν.

Πλεονεκτήματα Menstrual Cup

Όλο και περισσότερες γυναίκες παγκοσμίως αρχίζουν να προτιμούν αυτό το κύπελλο περιόδου, ανακαλύπτοντας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.

  1. Συμφέρει Οικονομικά: Αν σκεφτείτε ότι η διάρκεια χρήσης του κυμαίνεται από 5 έως 10 χρόνια, καταλαβαίνεται πόσα χρήματα μπορείτε να εξοικονομήσετε. Βραχυπρόθεσμα μπορεί να είναι πιο ακριβό από τις σερβιέτες και τα ταμπόν, όμως η απόσβεση γίνεται παρά πολύ σύντομα. Στη συνέχεια ανάλογα με το πόσα χρόνια θα αντέξει, απλώς μετράτε τα λεφτά που γλιτώσατε.
  2. Άνετο στη χρήση: Από την πρώτη κιόλας φορά που θα το εφαρμόσετε, θα το συνηθίσετε και στο τέλος θα ξεχάσετε ότι το φοράτε. Τέρμα πια στις διαρροές και στις ανασφάλειες. Κάθε φορά που θα έχετε περίοδο θα μπορείτε να κάνετε όλες εκείνες τις όμορφες δραστηριότητες που σας ευχαριστούν.
  3. Για κάθε περίσταση: Μπορείτε να τ φοράτε το menstrual cup χωρίς να σας απασχολεί τι εσώρουχο φορέσετε. Το φοράτε ακόμα και όταν είστε γυμνή.
  4. Ασφάλεια 100%: Είναι ένα απόλυτα ασφαλές προϊόν. Δεν έχει καταγραφεί ποτέ καμία περίπτωση συνδρόμου τοξικού σοκ από τη χρήση αυτού του προϊόντος, όπως π.χ. έχει συμβεί με τα ταμπόν.
  5. Ενάντια στις δυσάρεστες οσμές: Τα κορυφαία υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο δεν ευνοούν την ανάπτυξη των βακτηρίων και συνεπώς δυσάρεστων οσμών. Ως γνωστών, οι σερβιέτες δημιουργούν ένα ζεστό και υγρό  μικροκλίμα στην ευαίσθητη περιοχή. Αυτό έχει ως συνέπεια να αναπτύσσονται δυσάρεστες οσμές και να ευνοείτε η εμφάνιση μολύνσεων ή φλεγμονών. Με αυτό το κύπελλο θα έχετε οχτώ φορές λιγότερες πιθανότητες να σας συμβεί κάτι τέτοιο
  6. Καλύτερη απόδοση: Αυτό το κύπελλο απορροφά περισσότερο αίμα σε σχέση με τα άλλα προϊόντα. Φτάνει ακόμα και τις δώδεκα ώρες σε διάρκεια χρήσης, χωρίς να χρειαστεί να αφαιρεθεί.

Τοξικό σοκ και ταμπόν

Το τοξικό σοκ είναι μια επικίνδυνη κατάσταση για τον οργανισμό. Περίπου τα μισά από καταγεγραμμένα περιστατικά τοξικού σοκ που έχουν καταγραφεί διεθνώς, συνδέονται με η χρήση ταμπόν. Όσο πιο απορροφητικά είναι το ταμπόν τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για εμφάνιση τοξικού σοκ. Τα ταμπόν δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη του βακτηρίου χρυσίζων σταφυλόκοκκος, το οποίο δυνητικά μπορεί να προκαλέσει τοξικό σοκ.

Ιδιαίτερα τα πιο αποτελεσματικά ταμπόν, λόγω της μεγάλης του απορροφητικότητας, μαζί με το αίμα απορροφούν και υποστρώματα τα οποία είναι πολύ χρήσιμα για εμάς. Το κολπικό περιβάλλον που δημιουργείται από τη χρήση των ταμπόν εμποδίζει την ανάπτυξη των Γαλακτοβάκιλου. Ο γαλακτοβάκιλος είναι ένα αναερόβιο βακτήριο, πολύ σημαντικό για τη διατήρηση υγιούς και καθαρού κολπικού περιβάλλοντος.

Βλέπουμε ότι τα ταμπόν ενώ είναι μια εύκολη λύση έχουν τα ρίσκα τους. Μπορεί βέβαια το τοξικό σοκ να είναι μια σχετικά σπάνια κατάσταση και το ρίσκο να είναι χαμηλό, αλλά οι συνέπειες του τοξικού σοκ μπορεί να είναι μεγάλες. Ακόμα και ο θάνατος ή αναπηρία. Το πιο πιθανόν βέβαια είναι ότι δε θα πάθεις κάτι τέτοιο από τη χρήση των ταμπόν, ειδικά αν είναι μικρής απορροφητικότητας.Το σίγουρο όμως είναι ότι η ταχεία ανάπτυξη των βακτηρίων με την οποία συνδέονται τα ταμπόν, θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για εμφάνιση δυσοσμίας,φλεγμονών και μολύνσεων.

Σερβιέτες και παθογόνα βακτηρίδια

Ο κίνδυνος να συμβούν όλα αυτά δεν είναι μεγάλος, αλλά δεν είναι και ανύπαρκτος όπως συμβαίνει με τα κύπελλα περιόδου, ειδικά όταν μιλάμε για το menstrual cup. Μόλις στα πρώτα 10 με 20 λεπτά από τη στιγμή που θα εμφανιστεί αίμα στη σερβιέτα, είναι δυνατόν να ανιχνευθεί εργαστηριακά, μια πολύ μεγάλη βακτηριακή ανάπτυξη. Το τζελ απορρόφησης που υπάρχει στις σερβιέτες δυνητικά μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες συνέπειες, όταν αυτό αντιδρά με κολπικές εκκρίσεις. Από την άλλη, πολλές σερβιέτες εμποτίζονται με οσμές και ενυδατικά προϊόντα, προκειμένου να μειώσουν αυτούς τους κινδύνους. Το αποτέλεσμα όμως είναι και αυτά μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, φαγούρα και καύση.

Menstrual Cup Μελέτες και έρευνες

αποτελέσματα menstrual cup

Βάσει μελετών που έχουν γίνει μόλις το 2% των γυναικών ένιωσαν δυσφορία κατά τη χρήση του κυπέλλου περιόδου, με αποτέλεσμα να το εγκαταλείψουν. Ένα 14% δυσκολεύτηκε λίγο στην αρχή, αλλά πολύ γρήγορα το συνήθισε και το λάτρεψε. Όπως συμβαίνει με τα ταμπόν και πολλά πράγματα στη ζωή, η αρχική χρήση μπορεί να δυσκολεύει μερικούς ανθρώπους. Πολλά πράγματα είναι θέμα συνήθειας και σωστής χρήσης.

Βάσει των ερευνών, οι περισσότερες γυναίκες βελτίωσαν την κατάσταση της υγείας τους. Αλλεργίες και κολπικές καντινιάσεις εξαφανίστηκαν. Η καλή υγιεινή είναι ο νούμερο 1 παράγοντας πρόληψης που εξασφαλίζει δυσάρεστα συμπτώματα στην κολπική περιοχή, όπως φλεγμονές, αλλεργίες, μυκητιάσεις και άλλα σοβαρότερα.

Menstrual Cup Κριτικές

Οι κριτικές που βρίσκουμε για τα κύπελλα περιόδου και ειδικότερα για το menstrual cup είναι πραγματικά θετικές. Σχόλια και απόψεις που το χρησιμοποιούν συστηματικά και έχουν  βρει μια απόλυτα ασφαλή και πρακτική λύση.  Κατά την έρευνα μας για αυτά τα προϊόντα ψάξαμε παντού, από ιστοσελίδες πώλησης αυτών των κυπέλλων, μέχρι ουδέτερες σελίδες στο facebook, γνώμες ειδικών γυναικολόγων, ακόμα και στο σχετικό λήμμα της βρετανικής wikipedia. Στη χώρα μας δεν υπάρχει αντίστοιχο λήμμα, πράγμα που δείχνει ότι το προϊόν ακόμα δεν είναι ευρέως διαδεδομένο

Η Μαρία μετά από 14 χρόνια χρήσης σερβιετών, ανακάλυψε μια καλύτερη λύση

Η Ειρήνη ξέγνοιασε με την άνεση και τη διάρκεια ενός αυθεντικού κυπέλλου περιόδου

Στην αρχή είναι λογικό να υπάρχουν ανησυχίες. Βολευόμαστε με μια ημιτελή λύση και φοβόμαστε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό

Γιατί τα κύπελλα περιόδου δεν είναι τόσο διαδεδομένα;

Είναι ένα λογικό ερώτημα. Από τη στιγμή που είναι τόσο ασφαλή και πρακτικά γιατί δεν έχουν κερδίσει μεγάλο έδαφος σε σχέση με τις σερβιέτες και τα ταμπόν. Η απάντηση είναι ότι δεν έχουν κερδίσει μεγάλο έδαφος αλλά συνεχώς κερδίζουν περισσότερο, καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες τα ανακαλύπτουν. Τα τελευταία χρόνια το menstrual cup με την ιατρική σιλικόνη έχει αλλάξει τα δεδομένα και κερδίζει σε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Από την άλλη τόσες πολλές δεκαετίες που οι γυναίκες σε όλον τον κόσμο κάνουν χρήσης σερβιέτας και ταμπόν, μια ολόκληρη βιομηχανία έχει αναπτυχθεί γύρω από αυτά τα προϊόντα. Τα οικονομικά συμφέροντα είναι μεγάλα και ανταγωνιστικά προϊόντα, όπως τα κύπελλα περιόδου είναι δύσκολο να αναδειχθούν στο προσκήνιο. Βέβαια αυτό είναι κάτι που γίνεται σιγά σιγά και σταδιακά. Υπολογίζεται ότι στο μέλλον οι περισσότερες γυναίκες θα χρησιμοποιούν κύπελλα περιόδου.

Τα κύπελλα περιόδου είναι οικολογικά

Από τη στιγμή που είναι επαναχρησιμοποιήσιμα, τα κύπελλα περιόδους συμβάλουν στη μείωση των στερεών αποβλήτων. Ορισμένες σερβιέτες και ταμπόν χρειάζονται 25 χρόνια για να διαλυθούν στον ωκεανό και προκαλούν σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Κάθε χρόνo εκτιμάται ότι 20 δισεκατομμύρια σερβιέτες και ταμπόν απορρίπτονται στη Β. Αμερική. Συνήθως αποτεφρώνονται ή θάβονται σε χώρους υγειονομικής ταφής. Πολλά από αυτά είναι φτιαγμένα από πλαστικό. Δηλαδή ότι χειρότερο για το περιβάλλον.

Αν χρησιμοποιούνται κύπελλα περιόδου μαζικά από όλες τις γυναίκες, αυτού του είδους τα απόβλητα θα μειώνονταν σημαντικά. Επίσης μπορείτε να αδειάσετε το κύπελλο περιόδου, στη ίδια τη γη, μιας και το εμμηνοροϊκό υγρό θεωρείται πολύ καλό λίπασμα, που μέχρι τώρα πηγαίνει χαμένο.

Οδηγίες χρήσης Menstrual Cup

H εφαρμογή αυτούς του κυπέλλου είναι πολύ εύκολη. Φυσικά δε χρειάζεται να πάτε στον γυναικολόγο για κάτι τέτοιο. Ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης σωστά και πολύ σύντομα η εφαρμογή του θα είναι παιχνιδάκι

  1. Απολυμάνετε το κύπελλο πριν από κάθε χρήση. Συνίσταται βρασμός 5 λεπτών.
  2. Στη συνέχεια εισάγετε το κύπελλο με καθαρά χέρια. Για να διευκολυνθεί η τοποθέτηση, μπορείτε να μαλακώσετε το κύπελλο με νερό ή να χρησιμοποιήσετε κάποιο λιπαντικό τζελ με βάση το νερό.Διπλώστε το κύπελλο δύο φορές κατά μήκος και τοποθετήστε το. Μετά την σωστή τοποθέτηση, το κύπελλο ξετυλίγει πλήρως
  3. Μπορείτε να δοκιμάσετε να γυρίσετε ελαφρά το κύπελλο κρατώντας το κάτω μέρος για να εξασφαλίσετε την σωστή τοποθέτηση. Εισάγεται σωστά με τη βοήθεια των κολπικών μυών σας. Το κύπελλο δεν γυρίζει και παραμένει στην ίδια θέση. Το κύπελλο τοποθετείται χαμηλά μέσα στον κόλπο στη σωστή του θέση. Το κύπελλο τοποθετείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει διαρροή και δυσάρεστη αίσθηση της παρουσίας του στο σώμα.

Menstrual Cup σε skroutz ebay και amazon

Διάφορα κύπελλα περιόδου πωλούνται σε μεγάλα sites. Το menstrual cup, το οποίο σας παρουσιάζουμε σε αυτό το άρθρο, σίγουρα δε θα το βρείτε εκεί. Θα βασιζόσασταν ποτέ για ένα τόσο σημαντικό προϊόν, να το αγοράσετε από άγνωστους και ανεξάρτητους πωλητές στο ebay και στο amazon; Πως θα είστε σίγουρες για την ποιότητα και την ασφάλεια του; Θα μπορείτε να γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι πρόκειται για κάποιο αυθεντικό προϊόν ή απλώς θα δελεαστείτε από τη χαμηλή τιμή και θα το παραγγείλετε, με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό;

Παραγγελία menstrual cup από την επίσημη ιστοσελίδα

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να κάνετε την παραγγελία του κυπέλλου περιόδου menstrual cup μόνο από την επίσημη ιστοσελίδα του κατασκευαστή. Θα είστε σίγουροι ότι παραλαμβάνετε ένα αυθεντικό και ασφαλές προϊόν από εξαιρετικά υλικά και με μεγάλη διάρκεια ζωής. Η παραγγελία μέσα σε 1 λεπτό γίνεται συμπληρώνοντας τη φόρμα παραγγελίας. Θα πληρώσετε μόλις παραλάβετε το προϊόν από τη μεταφορική εταιρεία. Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο να εξαπατηθείτε. Για να ολοκληρωθεί η παραγγελία θα πρέπει να απαντήσετε στην κλήση από την εταιρεία του προϊόντος και να επιβεβαιώσετε την παραγγελία σας.

Παραγγελία με 50% έκπτωση από την επίσημη ιστοοσελίδα για Ελλάδα και Κύπρο

Περίληψη
product image
Βαθμολογία συντάκτη
1star1star1star1star1star
Βαθμολογία Χρηστών
5 based on 2 votes
Brand Name
Menstrual Cup
Όνομα προϊόντος
Menstrual Cup - Κύπελλο περιόδου
Τιμή
EUR 49
Διαθεσιμότητα
Available in Stock

Αφήστε μια απάντηση