Προσφορά για την παιδική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη ”Η Γέννηση του Κόσμου… και Ιστορίες των Θεών του Ολύμπου”

Θέατρο

8€ από 12€ στην παιδική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη ”Η Γέννηση του Κόσμου… και Ιστορίες των Θεών του Ολύμπου” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. ΜΟΝΟ για 2 παραστάσεις και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων

Δείτε λεπτομέρειες της Παράστασης και αγοράστε το εκπτωτικό εισιτήριο εδώ

Όροι Προσφοράς

– Η προσφορά περιλαμβάνει είσοδο 1 ατόμου  στην μοναδική παιδική παράσταση ‘‘Η Γέννηση του Κόσμου… και Ιστορίες των Θεών του Ολύμπου”, από την παιδική σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για 2 ΜΟΝΟ παραστάσεις

– Μια καινούρια παραγωγή από την Κάρμεν Ρουγγέρη και τους συνεργάτες της, απολαμβάνουν και φέτος, γονείς και παιδιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η Κάρμεν Ρουγγέρη έδωσε και πάλι φέτος τον λόγο στα παιδιά, ώστε να διαλέξουν τα ίδια την παράσταση που θέλουν να δουν. Έτσι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης όπου συνήθως ανεβάζει έργα εμπνευσμένα από την Ελληνική μυθολογία, παρουσιάζει ένα έργο που περιέχει την γέννηση του κόσμου και ιστορίες γνωστές και άγνωστες των Θεών του Ολύμπου. Ιστορίες που έπλασαν ο αρχαίος ελληνικός λαός και οι ποιητές του

– Διάρκεια Παράστασης: 120 λεπτά (με διάλειμμα)

– Η προσφορά ισχύει μόνο για τις παραστάσεις της Κυριακής 18/02/2018:

 • Κυριακή 18/02 11:30
 • Κυριακή 18/02 15:30

– Δεν είναι απαραίτητη τηλεφωνική επικοινωνία για κράτηση θέσης. Προσέρχεστε στο θέατρο την ώρα της παράστασης και προσκομίζετε στο ταμείο το αγορασμένο σας κουπόνι ή τους κωδικούς αυτού

– Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η αγορά, παρακαλώ επικοινωνήστε με το happydeals στο τηλέφωνο 210-6019958 (καθημερινές 09:00-19:00 & Σάββατο 09:00-17:00) ή στο e-mail info@happydeals.gr

“Η Γέννηση του Κόσμου… και Ιστορίες των Θεών του Ολύμπου”
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

​​

Μια καινούρια παραγωγή από την Κάρμεν Ρουγγέρη και τους συνεργάτες της, θα απολαύσουν και φέτος, γονείς και παιδιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η Κάρμεν Ρουγγέρη έδωσε και πάλι φέτος τον λόγο στα παιδιά, ώστε να διαλέξουν τα ίδια την παράσταση που θέλουν να δουν. Έτσι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης όπου συνήθως ανεβάζει έργα εμπνευσμένα από την Ελληνική μυθολογία, θα παρουσιάσει ένα έργο που περιέχει την γέννηση του κόσμου και ιστορίες γνωστές και άγνωστες των Θεών του Ολύμπου. Ιστορίες που έπλασαν ο αρχαίος ελληνικός λαός και οι ποιητές του.

Με το σκεπτικό λοιπόν ότι όλοι θέλουμε να χαρούμε την ομορφιά των αρχαίων μύθων, όπως χαιρόμαστε ένα παραμύθι, η Κάρμεν Ρουγγέρη θα πάρει τα πράγματα από την αρχή και θα ξεκινήσει κάπως έτσι…

«Αλήθεια τι πίστευαν οι αρχαίοι Έλληνες; Πως γεννήθηκε ο κόσμος;

Κατά τον Ησίοδο, επικό ποιητή της αρχαίας Ελλάδας, στα πολύ παλιά τα χρόνια δεν υπήρχε τίποτε από αυτά που βλέπουμε γύρω μας. Υπήρχε μόνο το χάος! Πέρασαν πολλά χρόνια, ώσπου δημιουργήθηκε… η Γη και η Θάλασσα!

Κάποια στιγμή, μέσα από το χάος, ξεπετάχτηκε ένα πλασματάκι με χρυσά φτερά. Ήταν ο Έρωτας! Ύστερα δημιουργήθηκε πάνω από την Γη, ο Ουρανός! Όταν ένιωσε την σκιά του Ουρανού πάνω της η Γη σκέφτηκε: «μ’ αρέσει που με αγκαλιάζει έτσι ο Ουρανός. Θα τον παντρευτώ». Και λίγο-λίγο θα φτάσουμε με παραμυθένιο τρόπο, στη γέννηση του Δία!»

Από εκεί και ύστερα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια τους, γνωστές και άγνωστες ιστορίες της μυθολογίας μας. Όπως: Προμηθέας & Επιμηθέας, Φίδι & Γάιδαρος, Δευκαλίων & Πυρρά, Γνωριμία Δία με Ήρα,  Διαμάχη Ποσειδώνα & Αθηνάς, Ποσειδώνας & Αμφιτρήτη, Ήφαιστος & Ήρα, Δήμητρα & Αρπαγή της Περσεφόνης, Απόλλων & Μαντείο των Δελφών, Άρτεμις, Η Γέννηση του Ερμή, Άρης, Αφροδίτης & Αγχίσης κ.α.

Ιστορίες απόλυτα μελετημένες και τεκμηριωμένες, γεμάτες χιούμορ και συνδεδεμένες με έξυπνο και εύκολο τρόπο, δημιουργούν μια παράσταση προσεγμένη στην λεπτομέρεια, που σκοπό έχει να μαγέψει και τον πιο μικρό μας θεατή.

Συντελεστές:

 • Κείμενο: Κάρμεν Ρουγγέρη
 • Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη – Χριστίνα Κουλουμπή
 • Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
 • Κίνηση – Χορογραφίες – Φωτισμός: Πέτρος Γάλλιας
 • Μουσική Επεξεργασία: Αντώνης Δελαπόρτας
 • Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής
 • Γραμματειακή Υποστήριξη: Ελένη Καρτάση
 • Διδασκαλία Μουσικής: Μαρίνα Τσοκάνη
 • Βοηθός Ενδυματολόγου: Ερρικα Αλαμάνου
 • Βοηθός Σκηνογράφου: Ρία Ραματά
 • Υπεύθυνη Γραφείου Παραγωγής: Κατερίνα Γεωργάκη
 • Φωτογράφιση: Νεκτάριος Κουρής
 • Διανομή: Αλέξανδρος Βάρθης, Βερόνικα Δαβάκη, Χριστίνα Κουλουμπή, Έλενα Μιχαλάκη, Αλέξανδρος Μπούρκας-Μαράκης, Θανάσης Πατριαρχέας, Σοφία Σεμερτζίδου, Βασίλης Τσιγκριστάρης, Νεκτάριος Φαρμάκης

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο Μιχάλης Κακογιάννης συνέστησε το κοινωφελές «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» στα τέλη του 2003, επιθυμώντας να δημιουργήσει έναν φορέα πολιτισμού που θα διαθέτει σύγχρονα μέσα, καινοτόμες ιδέες, αλλά και καλλιτεχνική άποψη αντιπροσωπευτική της σχέσης του ίδιου με την Τέχνη. Οραματίστηκε έναν ξεχωριστό πολιτιστικό φορέα που θα διαθέσει εαυτόν στη μελέτη, την υποστήριξη και τη διάδοση των παραστατικών τεχνών, ειδικότερα του θεάτρου και του κινηματογράφου -των τεχνών τις οποίες αγάπησε και υπηρέτησε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για περισσότερο από 50 χρόνια.

Με την ίδια πίστη και αφοσίωση το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» έθεσε και πέτυχε τον πρώτο του στόχο: τη δημιουργία του Πολιτιστικού του Κέντρου, ενός σύγχρονου κτιρίου στην οδό Πειραιώς, συνολικού εμβαδού 6.810 τ.μ, που αποτελεί τη στέγη για το Ίδρυμα και τις δραστηριότητές του.

Το ίδρυμα στοχεύει τώρα σε ακόμη περισσότερα. Καταρτίζει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δραστηριοτήτων αντάξιο της εμπειρίας και του καλλιτεχνικού διαμετρήματος του Ιδρυτή του, εγκαινιάζοντας συνεργασίες με γνωστά Ιδρύματα και πολιτιστικούς φορείς της χώρας και του εξωτερικού, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας έγκυρα εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, workshops και εισάγοντας νέους θεσμούς που υποστηρίζουν τις νέες και τους νέους δημιουργούς.

Το Ίδρυμα ακόμη θέλει, και είναι στα άμεσα σχέδιά του, να προσφέρει υποτροφίες σε νέους με ταλέντο, διευρύνοντας έτσι τους καλλιτεχνικούς τους ορίζοντες και παράλληλα ενισχύοντας το καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας. Ο Μιχάλης Κακογιάννης πίστευε στους νέους, στο ταλέντο τους και τις προοπτικές τους. Πίστευε στη δύναμή τους, και μέσα από το Ίδρυμα τους έδωσε το βήμα για τη δική τους μάχη, για την Τέχνη, για τις αξίες της αλλά και την καθόλου αμελητέα απόλαυση που μας προσφέρει.

Πρόσβαση

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

 • Λεωφορείο, γραμμές: 049 (Πειραιάς-Ομόνοια), στάση Ταύρος / 914 (Ομόνοια -Λαχαναγορά-Παλ. Κοκκινιά), στάση Ταύρος. από το Γουδί με την γραμμή: 815 (Γουδί, Βασ. Σοφίας, Παν/μίου, Ομόνοια, στάση Ταύρος), στάση “Στροφή Πειραιώς”
 • Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, γραμμή: Κηφισιά-Πειραιάς, στον Σταθμό Ταύρου (12′ περίπου με τα πόδια)
 • Προαστιακός Σιδηρόδρομος: Στη Γραμμή προς Πειραιά, Σταθμός Ταύρος (5′ περίπου με τα πόδια)

ΑμεΑ

Οι είσοδοι, έξοδοι, οι αίθουσες αλλά και η περιήγηση σε όλους τους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος είναι προσβάσιμες σε ΑμεΑ.

Στάθμευση:

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart Δευτέρα-Σάββατο  08:00-22:00. Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,50€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.

Τις Κυριακές και τις αργίες οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10.00 έως 01.00. Από τις 01/01 θα επιβαρύνονται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.

Δείτε λεπτομέρειες της Παράστασης και αγοράστε το εκπτωτικό εισιτήριο εδώ