Αυτός ειναι ο 58χρονος απαγωγέας της Θεσσαλονίκης – Στον ανακριτή αμίλητος πριν λίγο (φωτός)

Εγκληματικότητα Ειδήσεις Θεσσαλονίκη Τοπική Επικαιρότητα

Στον ανακριτή οδηγήθηκε λίγο πριν τις 11.00, ο δημοτικός υπάλληλος του δήμου Ωραιοκάστρου, ο οποίος -σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας- φέρεται να κρατούσε υπό καθεστώς ομηρίας τα δύο του ξαδέρφια (47 και 48 χρόνων) προκειμένου να τους αποσπά χρήματα.

Ο ίδιος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως ομολόγησε στην αστυνομία όπου οδηγήθηκε το βράδυ της Παρασκευής και πλέον αντιμετωπίζει πολύ σοβαρές κατηγορίες. Σε βάρος του 58χρονου αλλά και των δύο φερόμενων ως συνεργών του, της κόρης του και μίας ακόμα γυναίκας, σχηματίσθηκε δικογραφία -κατά περίσταση- για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή και παράβαση του Νόμου περί όπλων. Τα δύο αδέλφια βρίσκονται από το Σάββατο στην ασφάλεια του σπιτιού τους στις Σέρρες.

Ο 58χρόνος οδηγήθηκε ανακριτή, οπού ο δικηγόρος του πήρε προθεσμία 48ωρη για να απολογηθεί την τετάρτη στις 12.00 για να μελετήσει δικογραφία.

Ο απαγωγέας στα δικαστήρια
Ο φερόμενος ως δράστης παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι τους κρατούσε ομήρους για να τους αποσπάσει χρήματα, προκειμένου να σπουδάσει η κόρη του στο εξωτερικό. Τα ποσά -συνολικά είχαν φτάσει τα 81.000 ευρώ- μεταφέρονταν στον λογαριασμό του δράστη αλλά και σε λογαριασμούς της κόρης του. Συνεργοί του ήταν η κόρη του, αλλά και μια νεαρή Ρωσίδα, στην οποία ο 58χρονος έδωσε το μερίδιό της και εκείνη επέστρεψε στη χώρα της, κατέθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Οι γείτονες μιλούν για έναν άνθρωπο υπεράνω πάσης υποψίας ήσυχο, ήρεμο, χαμηλών τόνων.


«Στάχτη» στα μάτια
Σύμφωνα με τον Alpha τα δύο αδέλφια είχαν οικογένεια στις Σέρρες, ωστόσο ο δράστης τα ανάγκαζε να επικοινωνούν με την τρίτη τους αδελφή κατά τη διάρκεια της πολύμηνης απουσία τους και να της λένε ότι όλα είναι καλά ώστε να μην κινήσει υποψίες… «

Πότε της λέγαμε ότι είμαστε στην Αθήνα και πότε εκδρομή σε μοναστήρι» είπαν στις αρχές τα δύο αδέλφια.

Πώς έγινε η απαγωγή
Όπως αναφέρουν πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν ο φερόμενος ως δράστης στα τέλη Ιουλίου πήγε να παραλάβει τα δύο αδέλφια από τις Σέρρες προκειμένου να τα μεταφέρει σπίτι του.

Όταν τα δύο αδέλφια επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του 58χρονου, ο δράστης με την 23χρονη κόρη του και μία ακόμη συνεργό τους, τους ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και άσκηση βίας και τους μετέφεραν στο σπίτι που έμελλε να γίνει η φυλακή τους για τους επόμενους 8 μήνες.

O 58χρονος κρατούσε έκτοτε αιχμάλωτα τα δύο αδέρφια και πήγαινε συχνά σε διάφορα τραπεζικά υποκαταστήματα μαζί με τον 47χρονο, όπου, ο τελευταίος, με την απειλή βίας μεταβίβαζε χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς του δράστη και της 23χρονης κόρης του. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την 8μηνη ομηρία μεταβιβάστηκαν περισσότερες από 80.000 ευρώ.

Πηγή: oraiokastro24seleo.gr