Γ. Μπουτάρης: Διανοητικά καθυστερημένοι αυτοί που κοροϊδεύουν τη Θεσσαλονίκη ως ρεζίλι-city

Θεσσαλονίκη

O Γιάννης Μπουτάρης δίνει απάντηση για όσους χαρακτηρίζουν την Θεσσαλονίκη ως ρεζίλι-city, λόγω την χθεσινών προβλημάτων που δημιούργησε η βροχή.

Ως εξαιρετικού μεγέθους νεροποντή χαρακτήρισε ο Γιάννης Μπουτάρης την χθεσινή βροχή, σημειώνοντας πως  δεν θυμάται άλλη τόσο μεγάλη.

«Ο δήμος μετά τη νεροποντή αντέδρασε. Συμμάζεψε ότι μπάζα κατέβηκαν από τους χείμαρρους. Οι ζημιές που έγιναν στα υπόγεια και τα καταστήματα ήταν αναπόφευκτες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έκανε το καθήκον της αλλά δεν προλαβαίνει σε μια ώρα», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο «Πρακτορείο FM 104,9».

Σε όσους κορόιδεψαν την ένταξη του δήμου στο πρόγραμμα των Resilient Cities (Ανθεκτικές Πόλεις), μετά τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε η βροχή, ο ίδιος απαντάει:

«Δεν μπορώ να πω τι φταίει. Εμείς έχουμε ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα Ανθεκτικών Πόλεων. Διανοητικά καθυστερημένοι αυτοί που κοροϊδεύουν. Το λένε ρεζίλι city, επειδή στα τα αγγλικά είναι resilient city. Δεν είναι έτσι. Το πρόγραμμα αυτό κάνει αυτή τη δουλειά να προετοιμαστούμε όταν συμβαίνουν καταστροφές. Η Θεσσαλονίκη δεν είναι ανθεκτική πόλη ακόμα, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και θα έχουμε κάποια μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Δεν είναι μόνο η ενημέρωση του πολίτη και η ενίσχυση της πολιτικής προστασίας, είναι πολύ μεγάλη και η ευθύνη των προηγούμενων γενεών με τα ρέματα που έχουν μπαζωθεί».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δέχθηκε πως και ο δήμος έχει κάποια ευθύνη. «Ευθύνη υπάρχει σε όλους ακόμα και στο δήμο υπάρχει. Ο δήμος δεν έχει καμία ευθύνη για το σύστημα ύδρευσης. Σε όλες τις πόλεις του κόσμου όταν θολώνει το νερό μετά από τέτοιες καταστροφές. Το νερό κόβεται. Ο κόσμος πρέπει να είναι προετοιμασμένος για μια τέτοια ιστορία. Να έχει μια μικρή δεξαμενή για τα απολύτως απαραίτητα».

«Να έχουμε ψυχραιμία τέτοιες φυσικές καταστροφές δεν αντιμετωπίζονται εύκολα» είπε ο στο «Πρακτορείο FM 104,9» ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, πρότεινε  να γίνει άμεσα μια συνάντηση όλων αρμόδιων φορέων, προκειμένου παρθούν άμεσα πρακτικές λύσεις.

Πηγή