Καταγγελία αστυνομικών: Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη άφησε τη βάρδια για… «επίσημα» πρόσωπα που γευμάτιζαν

Θεσσαλονίκη

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία που έκανε η παράταξη της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Αστυνομικών Θεσσαλονίκης για περιστατικό που σημειώθηκε κατά την απογευματινή βάρδια των ομάδων ΔΙΑΣ στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την εν λόγω καταγγελία, η περιοχή των 200 τ. χλμ που εκτείνεται η περιοχή ευθύνης  για τέσσερις ομάδες ΔΙΑΣ έφτασε να επιτηρείται από μόλις… μία.

Ο λόγος, όπως λένε, ήταν η εντολή που πήραν οι δικυκλιστές αστυνομικοί να αφήσουν τη βάρδια τους και να βρεθούν έξω από εστιατόρια όπου γευμάτιζαν επίσημα πρόσωπα.

Αναλυτικά:

Μιλώντας για την περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης μιλάμε για μία έκταση γύρω στα 200 τ.χλμ και ίσως και λίγο παραπάνω. Μιλάμε για περιοχές όπως η Τούμπα, η οποία άτυπα χωρίζεται σε Άνω και Κάτω Τούμπα, η Τριανδρία, η Χαριλάου, η Πυλαία, η Ανάληψη – Ντεπό , η Καλαμαριά, το Πανόραμα, ολόκληρος ο δήμος Θέρμης (Τριάδι, Νέα Ραιδεστός, Ταγαράδες, Νέο Ρύσσιο) και συνεχίζει ανατολικότερα στην Περαία, τους Νέους Επιβάτες και την Αγία Τριάδα. 200 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.

Ο σχεδιασμός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ για την Ανατολική Θεσσαλονίκη είναι επαρκής και ικανοποιητικός.  Έλα όμως που μιλάμε για σχεδιασμό και όχι για πράξη Γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε ο σχεδιασμός γίνεται σε ένα κομμάτι χαρτί αλλά το έργο είναι αυτό που δείχνει αν το σχέδιο έγινε σωστά. Την 4/5/2018 η απογευματινή βάρδια της Ανατολικής Θεσσαλονίκης ξεκίνησε την υπηρεσία της με 4 ομάδες ΔΙ.ΑΣ. Όχι δε διαβάσατε λάθος, τα 200 τ.χλμ χωρίστηκαν σε 4 ομάδες , δηλαδή στην καθεμία σχεδόν 50 τ.χλμ αστυνόμευσης. Στα 5 πρώτα λεπτά υπηρεσίας οι 4 ομάδες με ‘’μαγικό’’ ,τρόπο που θα ζήλευαν πολλοί ταχυδακτυλουργοί, γίνανε 2. Θα μου πείτε γιατί ?  Μα γιατί υπήρχαν ‘’επίσημα πρόσωπα’’ στην πόλη μας και τα πρόσωπα αυτά έπρεπε να ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ…. Δεν είναι ψέμα ούτε υπερβολή. Μία ομάδα ΔΙ.ΑΣ στήθηκε έξω από εστιατόριο  στην ανατολική Θεσσαλονίκη όπου μέσα γευμάτιζαν ‘’επίσημα πρόσωπα’’. Τα ίδια επίσημα πρόσωπα που ζητούσαν κατάργηση υπηρεσιών, που προχώρησαν στην κατάργηση κάποιων από αυτών και που ευαγγελίζονται την απεμπλοκή δυνάμεων από τους επισήμους.

Η δεύτερη ομάδα που ‘’εξαφανίστηκε’’ από την αστυνόμευση της πόλης αφού απασχολούνταν σε άλλο ‘’επίσημο’’ πρόσωπο το οποίο γευμάτιζε επίσης. Τον παρέλαβε από τον ξενοδοχείο του και τον μετέφερε σε εστιατόριο της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Έτσι αμέσως αμέσως τα 200 τ.χλμ ξαναμοιράστηκαν στα δύο αυτή τη φορά.  Έλα όμως που η μία ομάδα ‘’ατύχησε’’ να πέσει σε άτομο που κουβαλούσε ναρκωτικές ουσίες και αναγκάστηκε να πάει στο αρμόδιο Τ.Α για τη διαδικασία της σύλληψης. Και έτσι έμεινε μία ομάδα για 200 τ.χλμ να τρέχει και να μην φτάνει. Η ομάδα που κινήθηκε στη Δυτική Θεσσαλονίκη κάποια στιγμή αντικαταστάθηκε και πήρε εντολή να πάει και να εγκατασταθεί έξω από κάποιον στόχο.

Πραγματικά δεν γνωρίζουμε από πού προέρχονται οι εντολές, δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει δυνατότητα επεξεργασίας και φιλτραρίσματος. Η Αστυνομία ανήκει στον πολίτη, ανήκει στον κόσμο που κατεβαίνει μια βόλτα στην νέα παραλία της Θεσσαλονίκης και ‘’βιάζεται’’, ανήκει στις οικογένειες που αφήνουν τα σπίτια τους κλειδωμένα και γυρνώντας τα βρίσκουν παραβιασμένα. Η Αστυνομία ανήκει στους ηλικιωμένους που πάνε μέχρι την τράπεζα να πάρουν τη σύνταξη τους και σε κάποιο στενό στο γυρισμό για το σπίτι τους την πέφτουν και την αρπάζουν. Η Αστυνομία ανήκει στα παιδιά μας που κάνουν το διάλειμμα τους στα σχολεία και διάφοροι έμποροι ναρκωτικών ουσιών τα πλευρίζουν στα κάγκελα της αυλής. Η Αστυνομία κύριοι και κυρίες δεν είναι ‘’νταντά’’ κανενός να τον ταΐζει, να τον πλένει και να τον αλλάζει.

Συνεχίζεται να κάνετε ‘’μαγικά’’  ‘’ΑΜΠΡΑ ΚΑΤΑΜΠΡΑ’’  και να εξαφανίζεται την Αστυνομία από ολόκληρη την πόλη.   Υ.Γ.Η δημοσιοποίηση όλων αυτών των τραγελαφικών καταστάσεων είναι η μόνη λύση μπας και αλλάξει κάτι, αφού όταν τα συζητάμε με τους υπευθύνους μόνιμα πετάνε το μπαλάκι αλλού και μία ζωή γίνονται τα ίδια και τα ίδια Έχουμε καταντήσει την Αστυνομία σε Αστυνομία μέτρων, στόχων, επισήμων, γηπέδων, αδιαφορώντας για την αστυνόμευση την εγκληματικότητα τον πολίτη

Πηγή