325 στρέμματα της παραλιακής ζώνης από την Αγυιά στην Πλαζ της Πάτρας αναδιαμορφώνονται!

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Τι περιλαμβάνει το έργο των 3.000.000 ευρώ που εντάσσεται στο πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Ένα από τα σημαντικά έργα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης 2014-2020, με στρατηγικό επενδυτή τον δήμο της Πάτρας είναι αυτό της ανάπλασης της περιοχής της Πλαζ της Πάτρας.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικής αξίας 3.000.000 ευρώ που αφορά 325 στρέμματα, που ξεκινούν από το έλος της Αγυιάς και το πρώην κολυμβητήριο και φτάνουν στην Πλαζ και στον χώρο εγκαταστάσεων των Παιδικών Κατασκηνώσεων του δήμου (πρώην ΕΟΤ).

Το έργο αναμένεται να αναδιαμορφώσει την όλη περιοχή και να της δώσει μία άλλη διάσταση, δίνοντας την δυνατότητα στους πατρινούς να αθλούνται, να ψυχαγωγούνται, σε έναν χώρο που αποτελεί ένα από σημαντικότερα κομμάτια της παραλιακής ζώνης.

Ουσιαστικά το έργο πρόκειται να αναδείξει την περιοχή αυτή και να βοηθήσει την πόλη να έχει μία ακόμα μεγαλύτερη επαφή με τη θάλασσα της. Σύμφωνα με τα όσα τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, περιλαμβάνει την δημιουργία ποδηλατόδρομων, ειδικών διαδρόμων για τρέξιμο, την κατασκευή νέων πεζόδρομων, αλλά και νέων πάρκινγκ, δεντροφυτεύσεις και έναν σχεδιασμό που θα αφορά την παραλία της Πλαζ, δίνοντας της ένα πιο μοντέρνο ύφος αρχιτεκτονικά.

325 στρέμματα της παραλιακής ζώνης από την Αγυιά στην Πλαζ της Πάτρας αναδιαμορφώνονται!

Σε φάση ολοκλήρωσης οι μελέτες

Ο κ. Κορδάς τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr για το έργο που θα προχωρήσει από τον δήμο Πατρέων μέσα στους επόμενους μήνες: “Είναι ένα σημαντικό έργο που θα αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό ένα από τα ωραιότερα κομμάτια της παραλιακής ζώνης της Πάτρας, την Πλαζ.

Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε στην φάση ολοκλήρωσης του σχεδιασμού των μελετών και πλέον εφόσον τις στείλουμε θα περιμένουμε την έγκριση τους. Αν όλα πάνε καλά το έργο και ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που πάντα υπάρχουν σε τέτοια θέματα οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2019”. 

Σημειώνουμε ότι στην περιοχή αυτή ήδη αθλείται ένας μεγάλος αριθμών των πατρινών, ενώ τα καλοκαίρια είναι ένα από πιο πολυσύχναστα μέρη της Πάτρας αφού αποτελεί την πιο κοντινή έξοδο προς την θάλασσα.

Όταν το έργο, δηλαδή, ολοκληρωθεί θα προσφέρει πολλά στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πατρινών και εφόσον συνδυαστεί με την δημιουργία των αθλητικών υποδομών στο πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς που αναμένεται να φέρουν οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες, τότε μιλάμε για την πλήρη αξιοποίηση μιας περιοχής που πριν από μερικά χρόνια ήταν εγκαταλειμμένη και έρημη.

325 στρέμματα της παραλιακής ζώνης από την Αγυιά στην Πλαζ της Πάτρας αναδιαμορφώνονται! 325 στρέμματα της παραλιακής ζώνης από την Αγυιά στην Πλαζ της Πάτρας αναδιαμορφώνονται! 325 στρέμματα της παραλιακής ζώνης από την Αγυιά στην Πλαζ της Πάτρας αναδιαμορφώνονται!