32χρονος Κρητικός είχε τέτοιο οπλισμό… έτοιμος για πόλεμο, είχε θάψει βαρέλια με όπλα & επιταγές 186.000€

Ειδήσεις Κρήτη Τοπική Επικαιρότητα

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό τον οπλισμό του στο χωράφι τον είχε τοποθετήσει σε βαρέλια τα οποία μάλιστα είχαν… θαφτεί βαθιά στο χώμα ενώ ο ίδιος ήταν παλιός γνώριμος της αστυνομίας.

Και τι δεν είχε συγκεντρώσει στο χωράφι, την επιχείρηση αλλά και το σπίτι του, ο 32χρονος Κρητικός που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη εμπορία όπλων και πυρομαχικών, οποίος τελικά έπειτα από μία καλά συντονισμένη και οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας Ρεθύμνου συνελήφθη.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό τον οπλισμό του στο χωράφι τον είχε τοποθετήσει σε βαρέλια τα οποία μάλιστα είχαν… θαφτεί βαθιά στο χώμα ενώ ο ίδιος ήταν παλιός γνώριμος της αστυνομίας

Σε βάρος σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή και εμπορία όπλων και πυρομαχικών ενώ κατασχέθηκε βαρύς οπλισμός, πολεμικό όπλο – πολυβόλο, πολεμικά όπλα τύπου Kalashnikov και οπλοπολυβόλο τύπου UZI , πιστόλια, χειροβομβίδες, και πάνω από 2.800 φυσίγγια.

Αναλυτικότερα εδώ και καιρό είχε οργανωθεί και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διενεργήθηκαν έρευνες στην οικία, επιχείρηση, αγροτεμάχιο και άλλους χώρους που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς.

Επιμελώς κρυμμένα στο αγροτεμάχιο βρέθηκε και κατασχέθηκε σημαντικός αριθμός οπλισμού και συγκεκριμένα :

πολεμικό όπλο (πολυβόλο), MG1M (PKM) με δίποδα στήριξης και διόπτρα, 2 πολεμικά όπλα (KALASHNIKOV) με 2 κοντάκια και 2 γεμιστήρες
οπλοπολυβόλο UZI, με πτυσσόμενο κοντάκι, σιγαστήρα και δύο γεμιστήρες
9 χειροβομβίδες (αμυντικού τύπου)
6 πιστόλια
13 γεμιστήρες πιστολιού και 1 πολεμικού όπλου
ξιφολόγχη πολεμικού όπλου KALASHNIKOV
βραδύκαυστο φυτίλι μήκους δύο (2) μέτρων
5 πυροκροτητές,
2.893 φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων καθώς και
διάφορα εξαρτήματα και καθαριστικά όπλων.

Επιπλέον, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (18.000) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία όπλων, καθώς και έξι (6) τραπεζικές επιταγές με τα στοιχεία του δράστη και αναγραφόμενο το συνολικό χρηματικό ποσό των (186.000) ευρώ.

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον 32χρονο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (1.500) ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Πηγή