Αειφόρες μετακινήσεις στη Λεμεσό μέσω της εφαρμογής ‘Mobility Limassol’

Ειδήσεις Κύπρος Τοπική Επικαιρότητα

Την πρώτη στο είδος της εφαρμογή που αφορά αειφόρες μετακινήσεις στη Λεμεσό, εγκαινίασε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού (ΕΤΑΛ), στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Civitas Destinations”, για τη βιώσιμη κινητικότητα.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η διευθύντρια της ΕΤΑΛ, Μαρία Στυλιανού Μιχαηλίδου, ανέφερε πως η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για όλες τις συσκευές με λογισμικό Android (Google Play) καθώς και για συσκευές IOS (Apple), και μπορεί κάποιος να την κατεβάσει δωρεάν από Google Play και App Store.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει οκτώ κατηγορίες που αφορούν πληροφορίες για τις στάσεις των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων, τα σημεία όπου υπάρχουν ποδήλατα προς ενοικίαση και χρονομίσθωση, ποδηλατοδρόμους, σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δημόσιους χώρους στάθμευσης, σημεία για πρόσβαση ατόμων με κινητικές δυσκολίες στις παραλίες, καθώς και αξιοθέατα που μπορεί κάποιος να επισκεφθεί.

Το κόστος, που καλύφθηκε πλήρως από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, έφτασε τα 15 χιλιάδες ευρώ, ανέφερε η διευθύντρια της ΕΤΑΛ, προσθέτοντας ότι η εφαρμογή θα ενημερώνεται συνεχώς, ανάλογα με τις αλλαγές και τα όποια προβλήματα εντοπίζονται.

Σημείωσε πως η εφαρμογή, που είναι διαθέσιμη στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, καλύπτει τις περιοχές που εμπίπτουν στους έξι Δήμους της Μείζονος Λεμεσού, και μπορεί ο καθένας να σχεδιάσει τη διαδρομή που θέλει ν` ακολουθήσει και να ενημερωθεί για τις επιλογές που προσφέρονται σε αειφόρες μετακινήσεις.

Επίσης, συνέχισε, υπάρχει πρόνοια, ώστε η εφαρμογή να συνδεθεί και να περιλάβει τις πληροφορίες που θα δίνει μελλοντικά το σύστημα του Υπουργείου Μεταφορών, όσον αφορά τις ώρες άφιξης των λεωφορείων, ενώ θα συνδεθεί και με το σύστημα που ο Δήμος Λεμεσού προγραμματίζει να λειτουργήσει σε σχέση με το πόσοι χώροι στάθμευσης είναι διαθέσιμοι σε κάθε δημόσιο χώρο στάθμευσης.

“Θέλουμε να δώσουμε ώθηση σε φιλικά προς το περιβάλλον μέσα μεταφοράς και το Mobility Limassol δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες και επισκέπτες, να ενημερώνονται άμεσα και να σχεδιάζουν τις αειφόρες μετακινήσεις τους”, κατέληξε στις δηλώσεις της η διευθύντρια της ΕΤΑΛ.

Πηγή