Ανάστατη η κοινωνία της Κρήτης: Δάσκαλος χτυπούσε μαθητές και τους απαγόρευε να πηγαίνουν τουαλέτα!

Ειδήσεις Κρήτη Τοπική Επικαιρότητα

Σάλος έχει ξεσπάσει στην τοπική κοινωνία της Σητείας από τις καταγγελίες και τις οργισμένες αντιδράσεις γονέων λόγω της αντιεπαγγελματικής αλλά και αντιπαιδαγωγικής συμπεριφοράς ενός ενός εκπαιδευτικού σε δυο δημοτικά σχολεία της περιοχής.

Σύμφωνα με την καταγγελία μητέρας ενός μαθητή, ο εκπαιδευτικός χαστούκισε ένα παιδί γιατί έκανε το «λάθος» να εκφράσει μια… απορία και αυτή ήταν η σταγόνα που «ξεχείλισε» το ποτήρι.

Η κ. Βίκυ Κουτάντου μιλάει σε ιστοσελίδα για όλα όσα βίωσε το δικό της παιδί την ώρα του μαθήματος από τον εκπαιδευτικό αλλά και τις κινήσεις της ως γονιός για να προστατέψει τον γιο της.

«Τους απαγόρευσε να πάνε τουαλέτα»

«Ο γιος μου, μου είχε πει ότι ο άνθρωπος αυτός επανειλημμένως βρίζει. Έπαιρνε τις καρέκλες από τα παιδιά και τα έβαζε να κάθονται κάτω, έκανε ηλεκτρονικό τσιγάρο την ώρα του μαθήματος. Το κυριότερο είναι ότι τους απαγόρευσε να πάνε τουαλέτα, σε σημείο που ένα παιδί αναγκάστηκε να κάνει την ανάγκη του πάνω του. Τα παιδιά φεύγανε από το μάθημά του, φοβισμένα και με κλάματα», λέει η κυρία Κουτάντου.

«Την Παρασκευή όλα τα παιδιά την τελευταία ώρα έφυγαν από το μάθημά του με κλάματα. Ο γιος μου ήταν τσαντισμένος και μου έλεγε «μαμά ο δάσκαλος είναι κακός». Μιλάμε για παιδάκια τρίτης και τετάρτης δημοτικού», επισημαίνει.

«Στο άλλο σχολείο χαστούκισε παιδάκι» 

Σύμφωνα με την κυρία Κουτάντου, ο εκπαιδευτικός «έκανε μάθημα σε δυο δημοτικά σχολεία της Σητείας και στο άλλο σχολείο χαστούκισε παιδάκι σε σημείο που το ρολόι του δασκάλου να αφήσει σημάδι στο μάγουλο του μαθητή. Τον ρωτούσαν τα παιδιά «πως σας λένε κύριε;»  και εκείνος τους απαντούσε “κύριος κανένας”».

Οι γονείς ζήτησαν την αποχώρησή του 

Η κυρία Κουτάντου περιγράφει τις κινήσεις που έκαναν οι γονείς για να αντιμετωπίσουν τη συμπεριφορά του. Μάλιστα, όπως λέει, απευθυνόμενοι στην αστυνομία πληροφορήθηκαν ότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός έχει απασχολήσει τις αρχές.

«Μαζευτήκαμε όλες οι μανάδες στη διευθύντρια προκειμένου να του γίνει σύσταση. Στη συνέχεια  σαν γονείς του δημοτικού καταθέσαμε ένορκη καταγγελία για τον εκπαιδευτικό, το κοινοποιήσαμε στο Α.Τ. Σητείας, υπογράφουμε από πίσω σαν γονείς και ζητήσαμε την αποχώρησή του από το σχολείο μας. Η ίδια η αστυνομία μας είπε ότι ο άνθρωπος  αυτός  έχει πρόβλημα γιατί έχει απασχολήσει επανειλημμένα  τις αρχές», αποκαλύπτει η μητέρα του μαθητή.

Η ίδια μίλησε με τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και έλαβε διαβεβαιώσεις για την απομάκρυνσή του. Όπως λέει η κυρία Κουτάντου «δεν είναι μόνο αυτό το περιστατικό που μας έκανε να ανησυχήσουμε αλλά είναι και κάποια άλλα τα οποία έδειχναν την όλη συμπεριφορά του προς την πόλη μας».

Διατάχθηκε ΕΔΕ και μετάθεσή του σε άλλο σχολικό συγκρότημα 

Οι γονείς ξεκίνησαν τη συλλογή υπογραφών εναντίον του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ενώ η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου αποφάσισε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Παράλληλα αποφασίστηκε η μετάθεση του εκπαιδευτικού σε άλλο σχολικό συγκρότημα με στόχο να κοπάσουν οι αντιδράσεις και να πέσουν οι τόνοι.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ήταν ο πρώτος που είχε επιβεβαιώσει την καταγγελία σε βάρος του εκπαιδευτικού και είχε προαναγγείλει την έναρξη όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Οι γονείς καταγγέλλουν ότι ο εκπαιδευτικός μιλάει άσχημα, τρομοκρατεί τα παιδιά και γενικότερα φέρεται να έχει προκλητικά ακραίο και ξενοφοβικό λόγο εντός του σχολείου. Μάλιστα, η σχετική καταγγελία κοινοποιήθηκε και στην αστυνομία .

Ανάλογη συμπεριφορά είχε δείξει και στο παρελθόν

Περιστατικά ακραίας συμπεριφοράς φέρεται να έχουν σημειωθεί και στα δυο σχολεία που δίδασκε μέχρι πρότινος ο εκπαιδευτικός. Από την πρώτη στιγμή πάντως  η εκπαιδευτική κοινότητα θορυβήθηκε, παρακολουθώντας μουδιασμένη τις εξελίξεις .

Οι πρακτικές που φέρεται να είχε υιοθετήσει ο εκπαιδευτικός , είχαν ωθήσει γονείς μαθητών να συναντηθούν μαζί του προκειμένου όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι να ζητήσουν εξηγήσεις χωρίς  ωστόσο όπως τονίζουν να λάβουν καμία απολύτως πειστική εξήγηση και απάντηση .

Τον απομάκρυναν από τις σχολικές αίθουσες 

Για το ζήτημα μίλησε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Σητείας, Αλέξανδρος Αλεξάκης, που αποκάλυψε ότι ο εκπαιδευτικός έχει απομακρυνθεί από τις σχολικές αίθουσες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

«Αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης , έχει οριστεί επιτροπή ώστε να διερευνηθεί το ζήτημα αυτό. Αυτό το οποίο θέλουμε όλοι είναι να λάμψει η αλήθεια και να δούμε όλοι τι πραγματικά έχει συμβεί ώστε να δοθεί μια απάντηση σε όλα αυτά τα οποία καταγγέλλουν οι γονείς. Αν αποδειχτεί κάτι τέτοιο είναι μη αποδεχτό από την εκπαιδευτική κοινότητα . Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός , τώρα έχει μετακινηθεί σε άλλο σχολικό συγκρότημα χωρίς να είναι σε κάποια τάξη και να κάνει μάθημα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία», δήλωσε ο κ. Αλεξάκης.

Πηγή