Και με τη “βούλα” η συνεργασία Κρήτης – Κίνας

Ειδήσεις Κρήτη Τοπική Επικαιρότητα

Σύσκεψη και υπογραφές, σήμερα, στην Περιφέρεια Κρήτης

Όχι μόνο με ελπίδες και … διατύπωση προθέσεων, αλλά και με υπογραφές για συνεργασία ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στην Περιφέρεια Κρήτης μεταξύ εκπροσώπων της Περιφέρειας, των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων και του εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου και κινεζικής αντιπροσωπείας

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης, Γ.Αλεξάκης, αναφέρθηκε στην αντιπροσωπεία της Κινεζικής επαρχίας Ανχουί, λέγοντας πως πρόκειται για μια πολύ δυναμική περιοχή της Κίνας, με πληθυσμό κοντά στα 70 εκατομμύρια.

Ο ίδιος καλωσορίζοντας την Κινέζικη αντιπροσωπεία, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας και στις δυνατότητες ανάπτυξης της συνεργασίας στην προώθηση στην Κινέζικη αγορά των ποιοτικών Κρητικών προϊόντων, όπως επίσης στις προοπτικές ανάπτυξης του εισερχόμενου τουρισμού από την Κίνα στην Κρήτη και στον τομέα της έρευνας και τεχνολογίας.

“Ανταλλάξαμε ιδέες για τη συνεργασία στους τομείς του εμπορίου, των κρητικών αγροτικών προϊόντων – προεξέχοντος του λαδιού και του κρασιού. Μιλήσαμε ακόμη για τους τομείς του τουρισμού και της εκπαίδευσης/έρευνας. Η εμπειρία τους είναι πολύ σημαντική διότι στην επαρχία τους ακμάζει η έρευνα κι έχουν πολλά τεχνολογικά επιτεύγματα” – δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

Και με τη "βούλα" η συνεργασία Κρήτης - Κίνας

Για το εμπόριο και την έρευνα η συμφωνία

Ο Διευθυντής διεθνών σχέσεων της Περιφέρειας Ανχουί, Τζο Λι Σιν αναφέρθηκε στη συμφωνία που υπεγράφη σήμερα και αφορά στο εμπόριο και την έρευνα. “Με την κοινή προσπάθεια θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Μετά τη συζήτηση που είχαμε, αισθάνομαι πολύ ωραία, γιατί είμαι πολύ κοντά σε απόψεις και σίγουρα θα έχουμε ένα λαμπρό μέλλον” – δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι ο κ.Αλεξάκης παρείχε πολύ καλές πληροφορίες και πως η κινεζική περιφέρεια επιθυμία τις στενές σχέσεις.

Και με τη "βούλα" η συνεργασία Κρήτης - Κίνας

Ο ​Διευθυντής διεθνών σχέσεων της Περιφέρειας Ανχουί, Τζο Λι Σιν​

Και με τη "βούλα" η συνεργασία Κρήτης - Κίνας