Ανέλπιστο δώρο για τον Μηνά που κοιμόταν σε παγκάκια του Ηρακλείου

Ειδήσεις Κρήτη Τοπική Επικαιρότητα

Ο άστεγος βρήκε μια ζεστή αγκαλιά και καταφύγιο

Άμεση ήταν η ανταπόκριση από την Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου Κρήτης στην ανθρώπινη ιστορία με τον κ. Μηνά ο οποίος είναι άστεγος εδώ και λίγες μέρες στο Ηράκλειο, λόγω προσωπικών προβλημάτων.

Ο ίδιος κοιμάται σε παγκάκια στο Πάρκο Γεωργιάδη αλλά και σε εγκαταλελειμμένα κτίρια και την προσωπική ιστορία του ανέδειξε η Κρήτη TV και η εφημερίδα «Νέα Κρήτη».

Μετά την κραυγή απόγνωσης από τον κ. Μηνά ο οποίος ζητούσε βοήθεια, τόσο ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Νίκος Τζανάκης όσο και ο αντιπρόεδρος κ. Κώστας Δρακάκης έδειξαν εμπράκτως την ευαισθησία τους στον κοινωνικό αυτό ζήτημα.

Συνάντησαν τον κ. Μηνά στο πάρκο και άμεσα κινήθηκαν διαδικασίες για την εισαγωγή του στη Πνευμονολογική Κλινική, λόγω των σοβαρών πνευμονολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.Εδώ και 3 μέρες νοσηλεύεται στη Κλινική και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.

Θα μένει σε γκαρσονιέρα

Όπως μας ανέφερε ο κ. Δρακάκης, τις επόμενες μέρες θα ενοικιαστεί γκαρσονιέρα, ώστε ο κ. Μηνάς να διαμένει σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ αναδείχθηκε μια ακόμη κοινωνική πτυχή στη σημαντική δραστηριότητα της Ένωσης Καταναλωτών Ηρακλείου, καθώς από το 2016 υλοποιεί  μέχρι σήμερα υλοποιεί πρόγραμμα στέγασης και επανένταξης, σύμφωνα με το οποίο 40 και πλέον άτομα στεγάστηκαν ενώ 15 πολίτες εξασφάλισαν θέσεις εργασίας!

Πηγή