Χανιά: Εγκατέλειψαν ετοιμοθάνατη υπέργηρη σκυλίτσα που έπασχε από προχωρημένη μορφή καρκίνου

Ζώα Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, κοντά στα ΚΤΕΛ, στην πόλη των Χανίων Κρήτης, μια εθελόντρια του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» εντόπισε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018 μια ηλικιωμένη σκυλίτσα σε άθλια κατάσταση να περπατά με μεγάλη δυσκολία έχοντας εμφανώς πρόβλημα προσανατολισμού.

Καθώς η σκυλίτσα έφερε περιλαίμιο, η εθελόντρια ρώτησε τους περίοικους αν την αναγνωρίζουν, αλλά κανείς όπως της είπαν δεν την είχε ξαναδεί και ότι εμφανίστηκε στην γειτονιά τους το προηγούμενο πρωί να περιφέρεται στο δρόμο με δυσκολία. Το ηλικιωμένο ζώο κάποιος το είχε εγκαταλείψει προφανώς σκόπιμα στην περιοχή για να το ξεφορτωθεί.

Μεταφέρθηκε από την εθελόντρια στο κτηνιατρείο του Ελευθέριου Χατζηδάκη και εκεί οι κτηνίατροι διαπίστωσαν ότι πρόκειται για μια υπέργηρη και τυφλή σκυλίτσα. Οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι ήταν γεμάτη όγκους που της προκαλούσαν αφόρητους πόνους. Είχε ακράτεια και έπασχε από ασιτία, αφού ζύγιζε μόλις 4 κιλά, ενώ το φυσιολογικό της βάρος θα έπρεπε να είναι 12 – 15 κιλά. Της χορηγήθηκε ορός, αλλά ήταν πολύ αργά για την άτυχη σκυλίτσα, αφού λίγη ώρα μετά κατέληξε στο κτηνιατρείο.

Ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» αναφέρει για το περιστατικό: «Τουλάχιστον δεν πέθανε μόνη της στο δρόμο και τις τελευταίες στιγμές αισθάνθηκε ένα χάδι. Η εικόνα της σκυλίτσας μας συγκλόνισε και για μια ακόμα φορά μας δείχνει το απάνθρωπο πρόσωπο της κοινωνίας μας. Η άτυχη σκυλίτσα δε δέχτηκε καμία φροντίδα από τους «κηδεμόνες» της όταν εκδηλώθηκε ο καρκίνος και εγκαταλείφτηκε στη μοίρα της όταν η εικόνα της έγινε «αποκρουστική». Ελπίζουμε οι «κηδεμόνες» της  να μην την έχουν ήδη αντικαταστήσει με κάποιο χαριτωμένο κουτάβι, που όταν μεγαλώσει και χρειαστεί περίθαλψη, θα έχει την ίδια τύχη».

Πηγή