Χειροπέδες σε συμμορία Πακιστανών με λαθραία τσιγάρα στη Θεσσαλονίκη-Είχαν «καβάτζες» με χιλιάδες πακέτα

Ειδήσεις Θεσσαλονίκη Τοπική Επικαιρότητα

Στην εξάρθρωση μιας καλά οργανωμένης σπείρας διακινητών λαθραίων τσιγάρων από το Πακιστάν προχώρησαν αστυνομικοί της ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη έπειτα από παρακολούθηση και σχετική έρευνα.

Η επταμελής συμμορία των Πακιστανών με άτομα ηλικίας 19 έως 31 ετών, διακινολυσε λαθραία τσιγάρα και καπνό στην πόλη της Θεσσαλονίκης και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αριστοτέλους.

Συγκεκριμένα, τέσσερα από τα μέλη της συμμορίας προμήθευαν τα άλλα μέλη με λαθραία καπνικά προϊόντα, παραδίδοντάς τα στα σπίτια τους και στη συνέχεια οι τελευταίοι τα διέθεταν προς πώληση.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες στα τέσσερα σπίτια στο κέντρο της πόλης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 6.310 πακέτα τσιγάρα που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, 364 συσκευασίες καπνού, οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου,

Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και σε βάρος ενός ακόμη αλλοδαπού, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συγκρότησης συμμορίας και παράβασης του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή