Χωρίς παιδικές χαρές ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου (ΦΩΤΟ)

Ειδήσεις Θεσσαλονίκη Τοπική Επικαιρότητα

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΡΑΚΙΟΥΛΑΧ || karakioulach@gmail.com

«Ξηλώθηκαν» όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου για να αντικατασταθούν με καινούριες που πληρούν τις προϋποθέσεις πιστοποίησης.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση για την λειτουργία των παιδικών χαρών των Δήμων και κοινοτήτων, όλες οι παιδικές χαρές θα πρέπει να λειτουργούν βάση συγκεκριμένου θεσμικού πλαισίου, με συγκεκριμένες  προϋποθέσεις και τεχνικές προδιαγραφές ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών.

Χρονοβόρα διαδικασία

«Από τις 64 παιδικές χαρές αυτή την στιγμή μόνο 20 πέρασαν τον έλεγχο της πρώτης πιστοποίησης και αναμένεται σύντομα να λειτουργήσουν περίπου άλλες 20. Η ολοκλήρωση του έργου είναι πολύ χρονοβόρα και ίσως διαρκέσει ως το τέλος του 2018 για να καταφέρουμε να λειτουργήσουν όλες» τονίζει στην ThessNews ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Βασίλης Ανδρεάδης.

Πολλές διαμαρτυρίες

Πολλές είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων και ειδικά των γονέων της περιοχής που τους τελευταίους 4 μήνες δεν μπορούν επισκεφθούν με τα παιδιά τους κάποια παιδική χαρά στην περιοχή και είναι αναγκασμένοι να καταφεύγουν σε όμορους δήμους.

«Η αποψίλωση των παιδικών χαρών ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, έπειτα από πολλαπλές οχλήσεις που δέχτηκε ο δήμος αλλά και καταγγελίες γονέων οι οποίες μας οδήγησαν στα δικαστήρια, για επικίνδυνες και ακατάλληλες παιδικές χαρές» συμπληρώνει ο κος Ανδρεάδης.

Δεν εφαρμόσθηκε ο νόμος

Να σημειωθεί ότι η υπουργική απόφαση (28492/2009, ΦΕΚ Β΄931) προέβλεπε  μεταβατικό στάδιο έως 31-12-2012 μέσα στο οποίο, όλοι οι δήμοι και οι κοινότητες θα έπρεπε να προχωρήσουν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις, ώστε όλες οι παιδικές χαρές  που λειτουργούν στην περιφέρειά τους, να πληρούν τις απαιτήσεις του νέου θεσμικού πλαισίου.

Πηγή