Διπλό φονικό:Ισχυρισμοί σοκ:”Εσκότωσα τους” – “Λέει ψέματα”

Ειδήσεις Κύπρος Τοπική Επικαιρότητα

Από ανατροπή σε ανατροπή οδηγείται το στυγερό έγκλημα της Ζαλόγγου. Οι εξελίξεις των τελευταίων 24ωρων καταιγιστικές με ισχυρισμούς που σοκάρουν τους πάντες.

Σήμερα Σάββατο, ενώπιον Δικαστηρίου οδηγήθηκαν δυο πρόσωπα, ένας 23χρονος ο οποίος είναι ο ετεροθαλής αδελφός του 33χρονου ο οποίος ήδη τελεί από την περασμένη Πέμπτη υπό 8μερη κράτηση και μια 21χρονη η οποία είναι η συμβία του 33χρονου.

Εναντίον των δυο διατάχθηκε 8μερο διάταγμα προσωποκράτησης. Όπως λέχθηκε στο Δικαστήριο από τον Προιστάμενο της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Κούμεττο Κούμεττου ο 33χρονος φέρεται να ισχυρίζεται ότι ο 23χρονος του είπε «εσκότωσε και τους δυο». Από πλευράς του ο 23χρονος ισχυρίστηκε ότι «ο αδερφός του λέει ψέματα». Ο ισχυρισμός αυτός διατυπώθηκε εκτός της προβλεπόμενης διαδικασίας προσωποκράτησης όταν η Δικαστής απευθύνθηκε στον 23χρονο για να τον ρωτήσει αν φέρει ένταση στο διάταγμα προσωποκράτησης.

Από πλευράς της η 21χρονη συμβία του 33χρονου φέρεται να αρνείται κάθε ανάμειξη ενώ αναφορικά με τον εντοπισμό δικού της γενετικού υλικού σε αντικείμενα που ανήκουν στον 33χρονο φέρεται να ισχυρίστηκε άγγιξε το ξίφος το οποίο όπως ισχυρίστηκε το είχε κάνει δώρο στον 33χρονο ο εργοδότης. Η ίδια, ενώ στην αρχή της διαδικασίας εμφανίστηκε χωρίς εκπροσώπηση από δικηγόρο όπως και ο 23χρονος, κατά την διάρκεια της διαδικασίας το Δικαστήριο ενημερώθηκε ότι εκπροσωπείται πλέον από δικηγόρο. Και οι δυο δεν έχουν δώσει γραπτή κατάθεση μέχρι τώρα και αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να κληθούν για να το κάνουν.

Τα νέα στοιχεία

Τώρα, σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις γύρω απ’ το έγκλημα που συγκλονίζει για 10 ημέρες το παγκύπριο, η Αστυνομία φαίνεται όπως όλα δείχνουν να οδεύει προς συγκεκριμένη κατεύθυνση με ξεκάθαρα βήματα.

Εντός της αίθουσας του Δικαστηρίου έγινε λόγος από τον προιστάμενο της ανακριτικής ομάδας για εντοπισμό ενός ξίφους, ενός ροπάλου και κορδόνια παπουτσιών. Τα προαναφερθέντα φέρουν το γενετικό υλικό της 21χρονης κοπέλας. Πρόκειται για τα δυο αντικείμενα για τα οποία γινόταν λόγος ότι ήταν ξένα προς το σπίτι του ζεύγους και αυτά είναι το ξίφος και το ρόπαλο.

Επίσης, στα σημειωματάρια τα οποία βρίσκονταν στο αυτοκίνητο του 33χρονου το οποίο κατασχέθηκε και ερευνήθηκε από τους ανακριτές εντοπίστηκαν σημειώσεις της 21χρονης και του 33χρονου. Όπως ακούστηκε στο Δικαστήριο έγραψαν σημειώσεις που αφορούσαν τα θύματα.

Οι δυο θα κληθούν όπως κλήθηκε και ο 33χρονος, να αναγνωριστούν από τον 15χρονο ανήλικο γιο του ζεύγους μέσω της διαδικασίας της αναγνωριστικής παράταξης.

Η Αστυνομία αναζητεί μια κουκούλα τύπου όπως λέχθηκε «Bob Marley» και αναμένεται πλέον να λάβει περαιτέρω αριθμό καταθέσεων αυξάνοντας τον αριθμό σε 200 και πλέον. Αναμένεται επίσης άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των δυο νέων υπόπτων εναντίον των οποίων υπάρχει εύλογη υποψία ότι εμπλέκονται σε υπόθεση στην οποία εξετάζονται αδικήματα που αφορούν μεταξύ άλλων: φόνο εκ προ μελέτης, συνωμοσία, διάρρηξη και κατοχή επικίνδυνων όπλων.

Πηγή