Οι δρόμοι και οι πλατείες της παιδικής πορνείας στην Πάτρα – Πώς δρα το κύκλωμα

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Το σοκ της τοπικής κοινωνίας για το όλο φαινόμενο έχει μία δόση υποκρισίας, αφού γίνεται σχεδόν μπροστά μας…

Σοκ έχει προκαλέσει στην Πάτρα το θέμα της παιδικής πορνείας και της εκπόρνευσης ανηλίκων, σε κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους.

Μπορεί ο σάλος να ξεκίνησε με την γνωστή ανάρτηση για το τι γίνεται στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων και να ακολούθησε η παρέμβαση της αστυνομίας αφού πρώτα το θέμα πήγε στον εισαγγελέα, όμως σίγουρα το όλο φαινόμενο δεν είναι καινούργιο.

Γινόταν μπροστά στα μάτια μας, το υποψιαζόμασταν, αλλά κανείς δεν το έψαχνε περαιτέρω. Και δεν μιλάμε φυσικά μόνο για την πλατεία Υψηλών Αλωνίων αφού τα στέκια της εκπόρνευσης ανηλίκων σε ηλικιωμένους γέροντες είναι πολλά στο κέντρο της Πάτρας και αλλάζουν συνεχώς.

Πρόκειται για ανήλικους Ρομά, με καταγωγή είτε από την Ρουμανία, είτε από την Βουλγαρία, που υπό την καθοδήγηση των γονιών ή συγγενικών τους προσώπων, εκπορνεύονται, με αντίτιμο το ποσό των 5 ή των 10 ευρώ. Οι οικογένειες στην ουσία είναι μέρος του όλου κυκλώματος που έχει στηθεί.

Το «ψάρεμα» γίνεται σε πλατεία ή σε δημόσιους χώρους της Πάτρας, με κυριότερα στέκια του κυκλώματος να είναι τα Ψηλαλώνια, η πλατεία Όλγας, η πλατεία Γεωργίου (στο πάνω μέρος), οι δρόμοι γύρω από την Άγιο Ανδρέα (Ρήγα Φεραίου και Τριών Ναυάρχων), η Ακτή Δυμαίων (στο ύψος των φαναρίων της Ελευθερίου Βενιζέλου), η Παπαφλέσσα (στο κάτω μέρος, κοντά στην πλατεία), ακόμα και το Νότιο Πάρκο.

Περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. από τα “στέκια”

Τα στέκια αλλάζουν καθημερινά, όμως, οι ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν που θα βρουν το αντικείμενο του πόθου τους, πηγαίνοντας το στη συνέχεια, πάντα υπό την καθοδήγηση του γονέα ή του μεγαλυτέρου που έχει κάνει το «deal», σε κάποιο απόμερο μέρος για να μην τους δει κανένα μάτι.

Η αστυνομία γνωρίζει καλά το όλο θέμα και φυσικά ξέρει τις κινήσεις του κυκλώματος. Όμως το αφήνει να εξελίσσεται, περιμένοντας την επέμβαση της πολιτείας μέσω καταγγελιών, μη έχοντας παράλληλα το έμψυχο δυναμικό για να προχωρεί σε καθημερινές περιπολίες γύρω από τα στέκια αυτά.

Όσο για μας; Και εμείς το γνωρίζαμε ή τουλάχιστον το υποψιαζόμασταν. Απλά αδιαφορούσαμε, όπως και για τόσα άλλα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας καθημερινά. Η αστυνομία αναμένεται πλέον να προχωρήσει σε πιο συχνές περιπολίες γύρω από τα στέκια του κυκλώματος. Μένει να δούμε αν το φαινόμενο συνεχιστεί…

Πηγή