Έκλεισαν σχολεία στην Κρήτη λόγω ανέμων, σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα

Ειδήσεις Κρήτη Τοπική Επικαιρότητα

Οι θυελλώδεις νοτιάδες έχουν προκαλέσει θύελλα προβλημάτων σε όλο το νησί.

Οι θυελλώδεις νοτιάδες έχουν προκαλέσει θύελλα προβλημάτων σε όλο το νησί.Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στη Δυτική Κρήτη όπου εκτός από τις πυρκαγιές, πολλές περιοχές, έμειναν χωρίς ρεύμα, εξαιτίας πτώσης στύλων της ΔΕΗ ενώ δέντρα κόπηκαν και ξεριζώθηκαν.

Με απόφαση του Δημάρχου Αποκορώνου, κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία ,στο Βάμο του Δήμου Αποκορώνου καθώς από τους ισχυρούς ανέμους έσπασαν κλαδιά δέντρων και προκλήθηκε άμεσος κίνδυνος για την ασφάλεια των μαθητών.

Ως εκ τούτου, μαθητές παρέμειναν προληπτικά στο σπίτι τους.

Κινδυνεύει χωριό στη Δυτική Κρήτη

Εκτός από τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται από το πρωί σε εξέλιξη με τη Δυτική Κρήτη να βρίσκεται στο… μάτι του κυκλώνα, μία νέα φωτιά έχει θέσει σε συναγερμό τις αρχές.

Αυτήν την φορά ,όπως έγινε γνωστό σε κίνδυνο βρίσκεται το χωριό Καλαμίτσι του Δήμου Βάμου με την πύρινη λαίλαπα να απειλεί σπίτια και αγροτικές κατοικίες.

Η εξέλιξη από τα πύρινα μέτωπα στο νησί

Δύσκολες ώρες στο χωριό Καμπος που βρίσκεται μετά το Σφηνάρι Κισσάμου.

Αφού λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε αργά το βράδυ της Πέμπτης και η οποία έχει τεθεί υπό έλεγχο , απειλήθηκαν σπίτια και χρειάστηκε απομάκρυνση των κατοίκων.

Αυτήν την ώρα συνεχίζει να καίει φωτιά στα Παλιά Ρούματα και στον Κακόπετρο του Δήμου Πλατανιά, όπου και μεταβαίνει και ο Περιφερειακός Διοικητής Π. Υ. Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης.

Μικρότερες φωτιές εκδηλώθηκαν σε πολλές περιοχές του νομού Χανίων. Από τους θυελλώδεις νότιους ανέμους, που χάρισαν να πνέουν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα, στο Δήμο Καντάνου Σελίνου.

Πιο αναλυτικά, φωτιές εκδηλώθηκαν σε Σφηνάρι, Παλιά Ρούματα, Βουκολιές, Πάνω Σταλό, Κακόπετρο, Ανατολικό Σέλινο, Φαλάσαρνα και Κουνουπίτσα, με τα δύο τελευταία μέτωπα να φαίνεται ότι έχουν ελεγχθεί.

Το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού βρίσκεται επί ποδός αφού έχουν να αντιμετωπίσουν φωτιές που έχουν εκδηλωθεί εκτός από τα Χανιά, σε Ρέθυμνο και σε Άγιο Νικόλαο.

Οι άνεμοι που φθάνουν και ξεπερνούν σε ένταση τα 8 μποφόρ ,έχουν προκαλέσει σωρεία προβλημάτων, με την πυροσβεστική υπηρεσία να έχει επιστρατεύει το σύνολο των δυνάμεων της προκειμένου να τεθούν το συντομότερο δυνατό τουλάχιστον υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές.

Πηγή